Svet
11767 ogledov

Vse bolj šokantno ozadje nesreče ruske podmornice

Ruska podmornica
Možen črn scenarij skrbi številne analitike.

Če ne bi bilo nesebične reakcije posadke, bi požar na ruski jedrski podmornici povzročil "katastrofo globalnih razmer", je včeraj priznal višji častnik ruske mornarice Sergej Pavlov.

Kot je znano, štirinajst ruskih mornarjev je 1. julija umrlo v požaru, ki se je razplamtel na podmornici, katere misija je bila po uradnih podatkih raziskovanje morskega dna v bližini Arktike.

Ruski predsednik Vladimir Putin je šele tri dni kasneje priznal, da je vojaška podmornica, ki jo je zajel požar, jedrska. Takoj zatem je obrambni miister poudaril, da je jedrski reaktor podmornice v celoti nepoškodovan.

Ruske oblasti so se morale soočiti z obtožbami, da so skušale prikriti podrobnosti nesreče, ki jo je obrambno ministrstvo potrdilo šele dan zatem, šele po treh dneh pa priznalo, da ima plovilo jedrski reaktor.

Vladimir Putin Pritiski Svet Putin vendarle priznal

Umrle mornarje so pokopali v soboto v Sankt Peterburgu, vrata pokopališča je med pogrebom čuvala vojaška policija. "Vsi so delili isto usodo, da rešijo življenja svojih kolegov, podmornico in da preprečijo katastrofo globalnih razmer, četudi za ceno svojih življenj," je pri tem povedal Pavlov, pomočnik poveljnika ruske mornarice.

V izjavah, ki so jih povzeli ruski mediji, sicer ni bilo pojasnila, kako bi požar lahko povzročil katastrofo globalnih razmer. Rusija še vedno ni objavila nikakršnih podrobnosti o misiji podmornice. Ta še vedno nosi oznako "državna skrivnost".

Nekateri vojaški analitiki menijo, da je podmornica bodisi testirala novo vojaško opremo ali pa raziskovala opremo, ki so jo na morsko dno postavile Združene države Amerike.

Vladimir Putin Svet Putin povedal, kaj si misli o Trumpu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar Lion007
    Lion007 14:56 09.julij 2019.

    Zamisli imajo dobre, a kaj ko niso te zamisli izvedene tako, kot je potrebno. Malo denarja veliko šlamparije.

  • 31d2cb75bba7a057b2d837348db07ecb8f4a128c 14:09 09.julij 2019.

    kaj niso podmornice namenjene vojskovanju? takrat nobene ne raznese? 🤡🌍

  • Laznivi 13:26 09.julij 2019.

    Ruskim laznjivim podlasicam ni bilo dovolj enkrat v cernobilu..se vedno lazejo in skrivajo bedo v kateri zivijo pred svetom.