Svet
4523 ogledov

Vse zaradi Oliverjeve pesmi

Oliver Dragojević Mediaspeed
Neverjetna zgodba, ki se je začela s pesmijo pokojnega Oliverja Dragojevića.

18-letni Dylan Potter iz avstralskega Brisbanea je za Balkan prvič slišal pred poldrugim letom, ko je preko spletne igre spoznal vrstnike iz Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Danes letuje na Hrvaškem, z domačini se pogovarja v hrvaščini.

"Čevapčiče in burek sem prvič poskusil v domačem mestu, v restavraciji, ki jo vodi družina iz Bosne," je povedal za Slobodno Damlacijo.

Dodal je, da so ga prijatelji preko spleta sčasoma začeli spoznavati tudi z glasbo iz teh krajev in ko je slišal pesem Oliverja Dragojevića "Trag u beskraju", se je nekaj v njem premaknilo. 18-letnik priznava, da ga je Oliver navedel, da se je naučil hrvaščine in letos tudi obiskal Hrvaško.

Po končani srednji šoli se je vpisal na fakulteto, a se vmes odločil, da najprej potuje. Fant priznava, da ko je s prijatelji delil, da se bo naučil hrvaščine, da so se mu smejali, zaradi česar je postal še bolj odločen, da jim dokaže, da je "vse mogoče".

Dylan Potter | Avtor: Facebook Facebook

Poleg Oliverja Dragojevića se je navdušil nad skupinama Azra in Bijelo dugme, všeč mu je Edo Maajka ter vrsta filmov iz tega prostora. Že mesec dni počitnikuje na Hrvaškem, obiskati namerava tudi Bosno in Hercegovino ter Srbijo.

Naslednja postaja na njegovi poti je ravno Oliverjeva Vela luka. "Oliver je moj junak in inspiracija za to moje potovanje. Ne gre drugače, da ne obiščem tudi njegovo rojstno mesto."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.