Magazin > VIP
8655 ogledov

Dragojevićeva vdova si je postavila ultimat: Živeti ali …

Oliver Dragojević Saša Despot
"Odkar je umrl, ga sanjam vsako noč.“

Pred desetimi meseci je umrl hrvaški pevec Oliver Dragojević. Njegova vdova Vesna je sedaj dala prvi intervju, in sicer za Glorio.

Vesna, ki je bila ob Oliverju od svojega 19. leta, je preuredila dom, v katerem sta preživela najsrečnejše trenutke svojega življenja. Pravi, da je bil to eden od načinov, s katerim se je spet vrnila v življenje.

"Trudim se čim manj razmišljati o Oliverju. Preveč me boli. Oliverjev boj za življenje je trajal točno 357 dni, ki sem jih jaz preživela le zaradi pomirjeval. Nisem mogla spati, jesti, normalno funkcionirati … Ko je bil v bolnišnici, sem bila od jutra do večera pri njem. Dva meseca po pogrebu, sem si postavila ultimat: ali boš živela naprej ali pa se lahko takoj vržeš s 4. nadstropja,“ je povedala Vesna in dodala, da se ji je porušil svet, ko je izvedela, da ima mož raka na pljučih.

"Oliverjeva diagnoza je bila za vse nas šok. Kašljal je, kar za dolgoletne kadilce ni nič nenavadnega, drugih težav pa ni imel. Bil je v odlični formi. Rekreativno je igral nogomet, imel je dober apetit …“ Vdova je še razkrila, da so bolezen odkrili po naključju in da se je njegovo stanje poslabšalo tri mesece po diagnozi. "Pojavil se je zelo redek sindrom, ki je značilen za bolnike z rakom in uničuje periferne živce, zato je vse težje hodil in premikal roke. Takrat je prvič pristal v bolnišnici in tam ostal en mesec.“ Dragojeviću so poskušali pomagati tudi z imunoterapijami, a so bile žal neuspešne. "Ko je 1. julija spet pristal v bolniški postelji, iz katere ni nikoli več vstal, je bil napol nezavesten. Na srečo do konca ni imel bolečin,“ je še dejala Dragojevićeva.

Komentarjev 2
Sorodne novice