Svet
2886 ogledov

Vstopil v butik in zabodel svojo ženo

Hrvaška policija Profimedia
Zoper storilca je bil nedavno izrečen ukrep prepovedi približevanja.

Danes okoli 8. ure zjutraj je v Novski na Hrvaškem moški vstopil v butik svoji ženi zadal več vbodov. Zaradi poškodb je umrla je na kraju dogodka.

54-letni storilec je nato s kraja pobegnil, iskala ga je tudi policija. Še preden so ga uspeli prijeti in zadržati, si je vzel življenje, pristojni so ga namreč našli mrtvega, poroča portal Index.

Neuradni podatki kažejo, da je žrtev svojega moža prijavila zaradi vsiljivega vedenja in groženj pred približno 20 dnevi. Policisti so po zaključeni preiskavi osumljenca s kazensko ovadbo predali pripornemu nadzorniku in ga odpeljali na zaslišanje na sisaško tožilstvo, ki ga je izpustilo na prostost z izrečenim ukrepom prepovedi približevanja na manj kot 50 metrov.

Gre za drugi primer kršitve ukrepa približevanja, ki pretresa Hrvaško v minulih dveh tednih. V Gospiću je pred desetimi dnevi moški kljub prepovedi približevanja, izrečenim teden dni pred dogodkom, v družinski hiši in na sosedovem dvorišču zabodel ženo in njenega prijatelja, pobegnil in se predal policiji. Poškodovana sta nesrečo preživela. Občinska državna tožilka v Karlovcu Tatjana Šimunić Adamović je takrat dejala, da so bili obdolžencu izrečeni varnostni ukrepi v skladu z določbami zakona o kazenskem postopku, ki so bili v trenutnih okoliščinah ocenjeni kot ustrezni, in vprašala "kam bi šli, če bi pridržali vse družinske nasilneže".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.