Svet
5765 ogledov

Z avtom med pešce, med njimi umrl tudi dojenček

Nemška policija EPA
Voznik je z avtom ubil pet ljudi.

Voznik avtomobila, ki je decembra 2020 trčil v več pešcev v mestu Trier na zahodu Nemčije, je bil danes obsojen na dosmrtno zaporno kazen. 52-letni voznik je z veliko hitrostjo zapeljal v območje za pešce in ubil pet ljudi. Obtožen je bil petih umorov in 18 poskusov umora, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Med ubitimi v divjanju z avtomobilom sta bila devet tednov star dojenček in njegov oče, ob tem pa še tri ženske, stare 25, 52 in 73 let. Deželno sodišče v Trierju se je strinjalo s tožilstvom, da je storilec s svojim dejanjem poskušal ubiti ali poškodovati čim več ljudi.

Sodišče je ob tem odredilo namestitev storilca v psihiatrično bolnišnico z visoko stopnjo varovanja. Glede na poročilo psihiatra je namreč 52-letnik trpel za paranoidno shizofrenijo. Bil je tudi pod vplivom alkohola - v krvi so mu po incidentu izmerili 1,4 promila.

Strokovnjak na sodišču je dejal, da se je obtoženec imel za žrtev "obsežne državne zarote" in je menil, da ga oblasti preganjajo, mu prisluškujejo in ga nadzorujejo. Sicer je med sojenjem dejal, da se kaznivega dejanja ne spominja.

Razen tega je ves čas sojenja molčal. Po navedbah tožilstva je bil samski, brezposeln, brez stalnega prebivališča in jezen ter razočaran zaradi osebnih življenjskih okoliščin, še navaja dpa.

Sojenje Vjekoslavu Prebegu Ukrajina Svet Sojenje Hrvatu v Donecku: Grozi mu smrtna kazen Trojni umor, Gerečja vas, Silvo Drevenšek Slovenija Za umor partnerice in pred očmi otrok tudi njenih staršev je dobil takšno kazen ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • andrej084 19:47 16.avgust 2022.

    Nisem zasledil imena in priimka psihicnega bolnika, gotovo je bil atomski fizik ali pa pilot Boinga...preplaval Sredozemlje, zdaj pa psihicni bolnik???

  • Ender3 16:40 16.avgust 2022.

    Pri nas samo pogojno, če bi imel zagovornika Matoza..

  • mph2 16:37 16.avgust 2022.

    Pri nas bi tak dobil zelo verjetno samo pogojno par let.