Svet
10 ogledov

Z granatami vdrli na policijsko akademijo

Neznanci so napadli policijske kadete, boj je trajal kar osem ur. Žurnal24 main
V policiste zamaskirani napadalci so nedaleč od Lahoreja na vzhodu Pakistana napadli policijsko akademijo, pri čemer je bilo po dosedanjih podatkih ubitih osem ljudi.
Akcija je bila izvedena spektakularno in je spominjala na napad na šrilanško ekipo kriketa v tem mestu pred mesecem dni. Oboroženi zamaskirani napadalci so se vtihotapili v policijsko akademijo v kraju Manavan blizu Lahoreja, nato pa je prišlo do streljanja s policisti, ki so na pomoč poklicali elitne enote, navaja AFP.

"Gre za načrtovan, organiziran, teroristični napad. To dokazuje, kako daleč so sovražniki naše države sposobni iti ," je napad komentiral pakistanski notranji minister Rehman Malik in dodal, da se je treba proti takemu sovražniku boriti skupaj, "enotno".

Obleganje policijske akademije, ki je trajalo kar osem ur, se je končalo z zmago pakistanskih varnostnih sil, katerih pripadniki so ob tem vzklikali: "Alah Akbar!" ter v znak zmagoslavja streljali v zrak, večstoglava množica, ki se je zbrala ob prizorišču napada, pa se jim je pridružila s skandiranjem: "Naj živi pakistanska vojska."

Obleganje se je končalo z aretacijo treh napadalcev, ki jih trenutno zaslišujejo. Po navedbah policije naj bi poleg tega ubili štiri napadalce. V obleganju naj bi bilo ubitih najmanj osem pripadnikov varnostnih sil, 52 pa jih je bilo ranjenih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.