Svet
311 ogledov

Z lepo obalo so zadovoljni, ne pa s ponudbo

Plaža v Trogiru
1/4
Pixell
Ruski turisti se na Hrvaško vračajo zaradi lepe obale, so pa nezadovoljni s ponudbo, ki je po njihovem prepričanju slabša kot je bila. Nezadovoljni so predvsem s slabo opremo v apartmajih, internetno povezavo ter dolgim čakanjem na hrano v lokalih.

Novinarji hrvaške izdaje RBTH (Russia Beyond the Headlines) so se pogovarjali z 19 ruskimi turisti, ki dopustujejo na Hrvaškem, od Rovinja do Splita. Večina jih je mnenja, da je Hrvaška kot turistična destinacija slabša kot je bila lansko leto. 

"Na fotografijah je vse lepo, v stvarnosti pa so apartmaji slabi, plaže prenatrpane, ponudba v lokalih pa slabša," je za RBTH povedala mlada mama Anna Jarozs, ki je na Hrvaškem dopustovala že večkrat. "Vse bi bilo v redu, če ne bi stalo kot suho zlato". Pravi, da sicer ni vse tako slabo ter da se vrača zaradi lepe obale. 

Hvalijo lepo obalo

RBTH je objavil fotografijo zarjavelega strgalnika, ki jo je posnela v apartmaju, kjer je nastanjena. "Na moje vprašanje, ali je normalno, da imamo v apartmaju za 75 evrov na noč takšen strgalnik, so mi zmedeno rekli, da je to rariteta, ki so jo podedovali od babice," je povedala. "Nisem vedela, ali bi se smejala ali jokala." 

Hrvaška plaža | Avtor: Profimedia Profimedia

Fotografijo zarjavelega strgalnika si lahko pogledate v originalnem prispevku na spletni strani RBTH z naslovom Ruski turisti: Hrvaška ni pripravljena na turistično sezono.

Počasen internet

Oleg Brgain, računalničar in oče dveh malih otrok, je že drugo leto na Hrvaškem. Tokrat dopustuje na Malem Lošinju in pravi, da so denar za hrano v hotelu "all inclusive" vrgli stran, saj zajtrk prespijo, ker se zaključi ob 9. oz. 10. uri, v času večerje pa so na plaži. Hrvatom kot programer zameri predvsem slabo internetno povezavo. 

Novinarka sicer ugotavlja, da so "all inclusive" hoteli sicer Rusom všeč, a jih na Hrvaškem ni veliko, prav tako ne hotelov s petimi zvezdicami.

Atrakcije na morju ne delajo

Psiholog Anton Gamajuk je prepričan, da se je ponudba na Hrvaškem v primerjavi s preteklimi leti poslabšala. "Zamenjali smo pet različnih plaž - atrakcije na vodi so v groznem stanju, polovica jih ne dela," je povedal za portal. "Akvariji so slabi, kar se restavracij tiče, morate na hrano čakati 40 minut."

Gostilna na Hrvaškem | Avtor: Profimedias Profimedias

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • Žurnalček 19:56 11.julij 2017.

    Ljudje moji , pojdite v septembru na Azurno obalo , hišce so v kampih cenejše kot na Hrvaškem , ker 13.09 nastopi posezona , vroče je pa tako kot poleti na Hrvaškem. Ogromni valovi in peščene obale San Rema , ...prikaži več, Canesa vse do St. Tropeja odtehtajo vso zahebancijo na Hrvaškem !

  • ARBAJTER 19:56 11.julij 2017.

    Pa še cvetka: po pol ure sem moral stat na vhodu v restavracijo, ni blo sedežev. Tako da sem na izropano večerjo hodil nič prej kot ob pol devetih. Sem se vsaj za mizo lahko takoj usedel. Kaj čem napisat? ...prikaži več A ja: Bem ti hrvacko. Napaka spodaj : kun ne ojrov.

  • ARBAJTER 19:56 11.julij 2017.

    Še dobro, da spomin še služi... D je še ostal, ostalo je stric alzhajmer popapal...