Svet
7492 ogledov

"Za Maddie tudi helikopter, kaj pa moj otrok?!"

maddie mccann Žurnal24 main
Za 11-letnim dečkom se je izgubila vsaka sled.

Pred dnevi je Netflixov dokumentarec o izginotju in iskanju takrat štiriletnice Madeleine McCann ta primer zopet postavil v ospredje zanimanja širše javnosti.

Dokumentarec skuša osvetliti okoliščine izginotja britanske deklice, hkrati pa zastavlja tudi vprašanje, zakaj svet že več kot 12 let spremlja primer Maddie, ko pa je poleg nje tudi toliko izginulih otrok, ki jih nikoli ne najdejo.

Na Portugalskem je takšnih primerov trenutno kar 1667.

Ugrabili so ga pedofili

Eden od izginulih otrok, ki ga nikoli niso našli, je tudi Rui Pedro, takrat 11-letni Portugalec, za katerih se je leta 1998 izgubila vsaka sled. Njegova družina je trdno prepričana, da je deček še živ.

Na mestu njegovega izginotja je policija našla le kolo, ki ga je deček vozil. Nadalnja preiskava je vendarle podala grozljive podatke; potem ko so razbili mednarodno mrežo pedofilov pod imenom Wonderland Club, so na računalnikih in zaplenjenih CD-jih našli posnetke otrok.

Med njimi je bil tudi izginuli Rui Pedro. "Družina McCann je pri iskanju njihove deklice dobila vse, celo helikopter. Mi nismo imeli ničesar," je za portugalske medije po prikazanem dokumentarcu o iskanju izginule Maddie obupano povedala Ruijeva mama Filomena Teixeiria.

Izginuli otroci | Avtor: Netflix Netflix

Preiskovalci menijo, da je bila Maddie med ugrabitvijo omamljena. © findmadelein Šok! Svet Maddie McCann je živa!

Neprimerno manj denarja

Nekdanji policijski preiskovalec Paulo Pereira pri tem trdi, da denar, porabljen za iskanje osmih ali devetih izginulih portugalskih otrok, predstavlja le en odstotek denarja, ki so ga namenili za iskanje Maddie. "Zakaj je vlagamo denarja v iskanje naših otrok?" Pereira postavi vprašanje.

Družini McCann je sicer znatno pomagal britanski poslovnež Brian Kennedy, ki je plačal privatne preiskovalce. "Ko sem jih spoznal, so bili skrušeni. Po le nekaj sekundah sem bil prepričan, da družina nima ničesar z izginotjem lastne hčerke in sklenil sem jim pomagati," je že leta 2007 povedal Kennedy.

Portugalski preiskovalec Goncalo Amaral je sicer v dokumentarcu izjavil, da za izginutje Maddie še vedno sumi njena starša. Preiskovalec že od začetka trdi, da je deklica umrla v apartmaju in da je celotna zgodba staršev izmišljena.

McCannova sta zavrnila njegove obtožbe, proti njemu sta vložila tudi zasebno tožbo.

Na dan, ko bi nesrečna Maddie praznovala svoj osmi rojstni dan, bo njena mama iz Svet Novi dokazi v primeru Maddie McCann

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 09:12 20.marec 2019.

    v EU in ZDA politikantski in bančni mafijaši člani satanističnih prostozidarskih združb v satanističnih ritualih vsako leto zakoljejo na tisoče otrok in spijejo njihovo kri. Zato vsako leto vsepovsod izgineva na tisoče otrok. https://www.youtube.com/watch?v=84vbw_flvqA

  • NeAnonimni 13:13 19.marec 2019.

    Dežurni novinar, zakaj se non stop pogreva to zgodbo? Ali so kakšni pritiski na novinarje, naj se o tem piše?

  • Albatroz 13:10 19.marec 2019.

    v svetovnem merilu so glavni sponzorji ugrabitev in preprodaje belega blaga vplivni in premožni, pri čem najemajo izvajanje določenih nalog in so pri tem popolnoma pokriti.