Svet
16873 ogledov

Za povratek domov ne čakajte do poznega popoldneva

Burja na Jadranu
Pred odhodom na pot je dobro preveriti vremensko napoved in stanje na cestah.

V Sloveniji smo te dni priča pravemu aprilskemu vremenu z nizkimi temperaturami in celo snegom na Kredarici. Na hrvaški obali, kjer te dni dopustuje tudi mnogo Slovencev, je več sonca, a tudi burje. Hrvaški meteorologi v medijih opozarjajo vse, ki načrtujejo povratek z obale proti notranjosti, naj ne čakajo do poznega popoldneva, saj se bo burja v drugi polovici dneva okrepila, kar lahko povzroči nevšečnosti tudi v prometu. 

Napoved burje | Avtor: Meteoalarm.eu Meteoalarm.eu
Zaradi močnega vetra je na jadranski magistrali med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno prepovedan promet za avtobuse, vozila s kamp prikolicami in motorje.

Preverite stanje na cestah

Vsekakor, preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah, saj bo praznični vikend prometno po pričakovanjih bolj obremenjen tudi danes, ko se bodo nekateri dopustniki vračali iz smeri Hrvaške proti domu. Hrvaški avtoklub (HAK) poroča, da je okoli 17. ure že upošasnjen promet v smeri proti notranjosti Hrvaške in v smeri proti mejnim prehodom z Bosno in Hrcegovino ter Slovenijo.

Okoli 17. ure je bila po poročanju Prometnoinformacijskega cetra na mejnih prehodih Vinica, Metlika in Gruškovje čakalna doba za vstop države okoli 30 minut.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.