Svet
76 ogledov

Za smrt petletnika je bila kriva sladica

Bregana, smrt 5-letnika 24sata
Na Hrvaškem še vedno odmeva tragedija družine, ki se je okužila s salmonelo. Preiskava je pokazala, da so bila dejansko kriva okužena jajca, ki jih je mama vmešala v sladico.

Jajca so bila okužena s salmonelo. Če je bilo to sprva še pod vprašajem, zdaj ni več; obdukcija umrlega 5-letnega dečka sicer še ni končana, a dejstvo je že, da je bil deček, tako kot njegovi dve sestri ter starša, okužen s salmonelo.

To so hrvaškim medijem potrdili na zagrebškem zavodu za javno zdravstvo, kjer menijo, da jajca v pecivu niso bila dovolj termično obdelana. S salmonelo se je tako okužila celotna družina. 5-letni deček je umrl, ostali člani družine v bolnišnici okrevajo.

Jajca so bila kupiljena v samoborskem Kauflandu, obstajala je resna bojazen, da je s salmonelo okuženih še več ljudi. Jajca, ki so ostala v hladilniku družine še neporabljena, sicer niso bila okužena, a na omenjenem zavodu za javno zdravstvo pojasnjujejo, da ni nujno, da so v enem zavoju jajc okužena vsa.

Na tem zavodu so še poudarili, da epidemiologi in inšpektorju, ki delujejo na območju Samoborja in Bregane, torej streljaj od slovenske meje, niso zabeležili večjega števila pojava salmonele. Poudarili so še, da bo natančen vzrok smrti 5-letnega dečka potrjen šele čez nekaj tednov, saj se v takšnim primerih v ozir jemljejo vsi parametri, vse bakteriološke, toksikološke in mikrobiološke analize.

Dokler vse analize in preiskava ne bodo končani, bodo primer, so poudarili na policiji, obravnavali kot nesrečo. Družina, ki jo je ta tragedija doletela, sicer živi v izredno težkih razmerah; malo družinsko hišico so kupili pred tremi leti, zaradi kredita v švicarskih frankih komaj sestavljajo konec s koncem, piše Jutarnji list. Sosedje so za ta portal povedali, da gre sicer za skromno družino, katere člani zgledno skrbijo drug za drugega. Pokojni 5-letni deček Mirko je bil najmlajši otrok.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.