Svet
653 ogledov

Za več kot 28 milijonov ponarejenih

denar, evri, posojilo Boštjan Tacol
Policija je potrdila, da je zasegla več kot 900 tisoč ponarejenih evrskih bankovcev.

Italijanska policija je v ponedeljek sporočila, da so prijeli 13 domnevnih ponarejevalcev denarja in zasegli ponarejene bankovce, ki bi bili vredni več kot 28 milijonov evrov. Zasegli so 939.775 bankovcev za 10, 20 in 50 evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V okviru preiskave so našli tudi tri nezakonite tiskarne, eno v Romuniji, ki so bile opremljene s stroji in instrumenti za izdelavo ponarejenih bankovcev, je sporočila policija.

Domnevna voditelja tolpe sta iz Neaplja in imata dolgoletne izkušnje s ponarejanjem, osumljena pa sta vzpostavitve tiskarn in stikov z Italijani, ki živijo v Romuniji, za tiskanje ponarejenega denarja.

Policija je pojasnila, da so ponarejevalci našli poslopja, ki niso vzbujala sumov, preden so v njih za kratek čas - 10 do 15 dni - vzpostavili tiskarne in tiskali ponarejene bankovce. V tem času so natisnili bankovce v vrednosti več kot 15 milijonov evrov.

Po tem so operacijo končali, občasno pa tiskarno preselili drugam.

Kot navaja AFP, je Italija vodilna država po ponarejenih bankovcih, Camorra, neapeljska mafija, pa nadzira veliko večino ponarejanja denarja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice