Svet
30252 ogledov

Za vožnjo iz Zagreba do slovenske meje plačal kar 480 evrov

Taksisti v Zagrebu Fotografija je simbolična.
Hrvaški taksisti ne poznajo sramu.

Vsesplošne podražitve na Hrvaškem so glavna tema hrvaških medijev že od vstopa Hrvaške v Evropsko unijo. A med turistično sezono so se storitve na Hrvaškem v nekaterih primerih še dodatno podražilo. Pojavili so se tudi t. i. "vojni zaslužkarji", ki jih zanima le to, kako bodo turiste pošteno olupili. A včasih se opečejo tudi nič hudega sluteči domačini. 

Hrvaška Greste na morje? Svet Cene ponekod na Hrvaškem ponorele: Kilogram breskev kar 12 evrov

Tako spletni časopis Slobodna Dalmacija poroča o norem računu (s priloženo fotografijo!) vožnje s taksijem, in sicer kar 480 evrov. Ja, kam pa se je človek peljal, se boste vprašali. Iz Zagreba do slovenske meje (Dobova), trdijo naši novinarski kolegi s Hrvaške, ki pri tem verjamejo na besedo bralcu, da je res potoval od hrvaške prestolnice do omenjene lokacije. Kot so izračunali, bi od glavne avtobusne postaje v Zagrebu do slovenske meje (Dobova) sicer s pomočjo uporabe aplikacij na pametnih telefonih, lahko potnik odštel tudi le dobrih 31 evrov (Uber). Prav Uber naj bi sicer na Hrvaškem pocenil tudi taksi prevoze, ugotavljajo hrvaški mediji.

Hrvaška obala popotnik Popotnik Hrvaška kljub podražitvam niza rekorde

A tisti potniki, ki potujejo starokopitno, torej tako, da se usedejo v prvi prosti taksi na postaji, se lahko pošteno opečejo. In eden od bralcev Slobodne Dalmacije se tudi je. Za pot, dolgo 45 kilometrov, je namreč odštel kar 480 evrov. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Idioti 11:20 16.julij 2023.

    Od trga Bana Jelačiča je do Dobove je točno 31km . Do Dobove pa 120km. Vse skupaj 151 km. Prevoženo s kolesom večkrat . Do Dobove se gre čez Zaprešič .

  • Pepe007 17:21 14.julij 2023.

    Bolj kot čisti prepis članka, bi me zanimalo, koliko stane taxi na taki razdalji pri nas.

  • darefoks 16:38 14.julij 2023.

    ne hodi v tisti podn tja dol pa je, dokazujejo da so cigani