Svet
19 ogledov

Zadnji dnevi 31-letnega morilca z Nice

Tovornajkar Profimedias
Mohamed Lahouaiej Bouhlel je imel že dolgo psihične težave, nekaj dni pred smrtonosnim napadom pa je sorodnikom v Tunizijo poslal kar 84.000 evrov.

Psihične težave so se začele leta 2002, ko se je preselil v Francijo, piše britanski tabloid The Sun.

Bouhlel naj bi za pošiljanje denarja uporabil kar prijatelje, ki so potovali v rodno Tunizijo. “Ponavadi nam je pošiljal manjše vsote denarja, kot to počnejo številni, ki živijo v tujini. Nato pa nam je poslal ves ta denar, ki je pravo bogastvo,” je povedal njegov brat Jaber Bouhlel. Prepričan je, da njegov brat ni bil terrorist Isisa, denar pa je po njegovih besedah pošiljal ilegalno prek prijateljev.

V javnost je prišla tudi informacija, da je imel Mohamed Lahouaiej Bouhlel resne psihične težave. Njegovi sosedje so povedali, da je imel pogosto neobvladljive napade besa, pravi živčni zlom pa naj bi doživel dve leti nazaj, ko se je razšel z ženo. “Pogosto smo ga slišali, kako kriči in meče predmete naokrog,” je povedal eden od sosedov. “Ko pa se je razšel z ženo, je onečedil stanovanje, razrezal hčerkino plišasto igračo in uničil vzmetnice,” je dejal. Po pričanjih sorodnikov in sosedov je sicer pil tudi alkohol in se drogiral.

Da je imel resne psihične težave je potrdil tudi njegov oče Mohamed Mondher Lahouaiej. Potrdil je tudi, da njegov sin ni bil veren, ni nikoli molil ter da je bil depresiven in osamljen človek. Verjeli so, da jemlje zdravila in da mu je bilo v zadnjem času bolje.

Tam parkiran devet ur pred dogodkom 

19 -tonski tovornjak, ki ga je Mohamed uporabil za napad, je bil izposojen, v izposojevalnici so povedali, da je bil največji in najtežji, kar so jih imeli. Tovornjak si je izposodil 11. julija.

Tovornjak je bil v bližini pokola v Nici parkiran devet ur pred dogodkom. Mohameda je ustavila tudi policija, a ker je dejal, da dostavlja sladoled, mu je dovolila zadrževanje na območju, kljub temu, da so ulico za ves promet zaprli že ob 15. uri. Prav tako v tovornjaku ni opazila orožja.

Nica dan po napadu | Avtor: EPA EPA

Dostavljalec in šofer 

Mohamed Lahouaiej Bouhlel je bil rojen 3. januarja 1985 v Tuniziji, živel pa je v Nici. Delal je kot dostavljavec in šofer. Z nekdanjo ženo je imel tri otroke. Policiji je bil znan zaradi nasilja in manjših kraj med letoma 2010 in 2016. 24. marca 2015 je bil obstojen na pogojno kazen šestih mesecev zaradi nasilja z orožjem. 

V terorističnem napadu v Nici je bilo ubitih 84 ljudi, od tega 10 otrok, več kot 50 ranjenih pa je v kritičnem stanju.

Preberite še:

Štiri aretacije, Isis prevzel odgovornost

Komentarjev 8
  • Avatar Maro Slana
    Maro Slana 05:14 18.julij 2016.

    Vsi so teroristi....,ker terorist lahko postanes z miško v roki in trije kliki.....in je ze tvoj bog velik.....Kaj bo Europa naredila za globalni mir....? Vse bolnike,ki v Europejcih vidijo sovraznike je Europa spustila v hišo..... Nadzora itak nimajo in ga ...prikaži več nemorejo imeti.Treba jih je iztrebit...drugace ne gre...

  • Avatar Maro Slana
    Maro Slana 05:06 18.julij 2016.

    Res je....,zadevo hočejo olepsat z dejstvi,ki ne spremeni tega nagnusnega dejanja.Vsi vemo kaj se je drl zraven....da je njihov bog velik....a ne pove to dovolj,da njegova zlahta naklada.Kako je lahko imel izpit,ce je imel težave....? Itak pa so vsi ti ...prikaži več duševno bolani in niso zreli za zivlenje v EUROPI med ljudmi,oziroma zivlenja,ki ga zivimo...Pokat bo zacelo povsod...tudi v Ljubljani in drugod po sloveniji.Mi jim gradimo molilnico....drugod pa jih rušijo in zapirajo. Prepovedat bi bilo treba takoj propagando muslimanske vere v EUROPI.Ustavit in zapreti vse molilnice...,te blazneze pa izselit iz celotne Europe.

  • Avatar Zala
    Zala 21:15 17.julij 2016.

    To niso oglasne strani za finančne igrice! Komentiraj članek ali te prijavimo adminu.