Svet
2666 ogledov

Nesreča letala: Potnico potegnilo skozi poškodovano okno

letalo nesreča
1/3
Epa
Pilotka Tammie Jo Shults je opravila izjemno delo.

Reševalci na tleh so si enotni, ljudje, ki so bili na krovu letala, so pravi junaki. Prva med njimi je zagotovo nekdanja vojaška pilotka Tammie Jo Shults, ki je pilotirala letalo. "Del letala nam manjka," so bile besede, s katerimi je zračni kontroli sporočila, da imajo težave. 

Pojasnila je, da ni prišlo do požara. "Rekli so, da je luknja in da je nekoga potegnilo ven," je mirno obveščala kontrolo in dodala, da je nekaj potnikov poškodovanih. Letalo ji je uspelo varno pristati. Po pristanku je, po besedah potnikov, spregovorila z vsemi potniki. 

letalo nesreča | Avtor: Epa Epa

Za eno potnico poškodbe prehude

Oblasti so potrdile, da je nesreča, ki se je pripetila na letalu, namenjenemu v Dallas, terjala smrtno žrtev. Umrla je 43-letna Jennifer Riordan. Sedela je pri oknu, v katero je priletel del motorja, ki ga je razneslo. Riordanovo je potegnilo iz letala. "Od pasu navzgor je bila izven letala," je povedal Eric Zilbert, ki je bil na letalu. Sopotniki so jo potegnili nazaj in jo držali, dokler ni letalo pristalo. 

Komentarjev 1
  • kapibara1 16:16 19.april 2018.

    Skozi okno.. Ni bilo prvčš, enkrat je kopilota, pa ga je tehnik-inženir za noge držal, da ga ni odpihnilo preko kljuna-strehe letal .. Na srečo preživel, brez večjih posledic. Če pa še leti, pa ne vem..