Svet
3889 ogledov

Zaljubljeni Slovenec na Tajskem povzročil veliko zmedo

tajska, morje Klavdija Šušnjara
Ker njegovo tajsko dekle ni prišlo na zmenek na valentinovo, se je napil in povzročil veliko zmedo.

Slovenski turist je minuli konec tedna na vzhodu Tajske zašel v težave, potem ko je zaradi nesrečne ljubezni poškodoval osem volilnih plakatov. 54-letnik je nameraval za valentinovo na večerji zaprositi za roko svoje tajsko dekle, a to ni prišlo na zmenek. Zaljubljeni Slovenec se je od žalosti napil in se znesel nad volilnimi plakati.

Pri vandalizmu so Slovenca posnele nadzorne kamere, na podlagi posnetkov pa so ga oblasti aretirale v sobi, ki jo je najel, je po poročanju tajskega spletnega portala v angleščini Thaivisa na današnji novinarski konferenci pojasnila tamkajšnja policija.

Na valentinovo je morala delati v kampanji

Ob aretaciji so mu zasegli tudi nož, s katerim je poškodoval plakate kandidata provojaške stranke Palan Pracharat, med drugim tiste, na katerih je bil poleg lokalnega kandidata stranke Chalonga Maralerta še tajski premier Prayut Chan-o-cha. Na enem od plakatov je imel premier sredi čela rano, podobno strelni, a se je kasneje izkazalo, da je ta nastala, ko je neznanec v poster zalučal kamen.

Slovenec je policiji pojasnil, da ga je razjezilo, ker je moralo njegovo dekle, ki sodeluje v Chalongovi predvolilni kampanji, na valentinovo delati in zato ni prišlo na zmenek z njim. Še posebej je bil besen, ker je nameraval dekletu ob večerji dati darilo in ga zaprositi, naj se poroči z njim.

Potem ko dekleta ni uspel priklicati po telefonu, se je Slovenec v soboto napil, se usedel na motor in svojo jezo izlil na volilnih plakatih, ki se jih je lotil z nožem.

Le opozorilo

Volilni kandidat je 54-letnika obtožil poškodovanja tuje lastnine, a ko je izvedel, za kaj je šlo, je obtožbe umaknil. Policija je zato Slovencu le izrekla opozorilo in ga izpustila. Slovenec je danes prišel na novinarsko konferenco in se Chalongu opravičil, ta pa je opravičilo sprejel, še poroča tajski portal.

Marcella Zoia Posnetek Svet Zaradi te neumnosti je bila aretirana "instagramerka"

dezurni@zurnal24.si