Svet
7 ogledov

Zamenjani dvojčici dobili odškodnino

Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ruski družini, ki sta po dvanajstih letih izvedeli, da so ob rojstvu njuni hčerki zamenjali, bosta vendarle dobili odškodnino.

Irina in Anja sta se rodili decembra 1998 v razmaku 15 minut. Osebje v bolnišnici v Kopejsku na Uralu je pomotoma zamenjalo deklici. Napaka ne bi prišla na dan, če se starša ene od deklic ne bi ločila in v procesu izterjevanja preživnine opravila DNK test.

Družini sta po tem, ko je celotna zgodba prišla na dan, vložili odškodninsko tožbo. Sodišče je sedaj razsodilo v njihov prid in jim namenilo odškodnino v višini nekaj manj kot 70 tisoč evrov.

Mati ene od deklic Julija Belajeva je še vedno presenečena nad višino odškodnine. "To je najvišja odškodnina, ki jo v Rusiji lahko dobiš. Ne vem še, kako jo bom porabila".

Družini med drugim razmišljata tudi o tem, da bi se preselili bližje ena drugi, ali celo skupaj kupili nepremičnino. A med obema družinama vladajo precejšnje razlike, ki bi jih morali prebroditi. Julija Belajeva je pravoslavne vere, medtem ko so pripadniki druge družine muslimani.

Deklici sta veseli, da sta se našli, o tem, da bi se zamenjali pa ne razmišljata. "Na začetku sva bili precej zadržani, sedaj pa sva najboljši prijateljici," je za BBC povedala Irina. Anja pa je dodala, da si želi, da bi lahko zaživeli vsi skupaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.