Svet
32 ogledov

Zapeljala v jezero in ubila sina

Potapljači 24sata
V jezeru HE Dubrava, kjer so sinoči našli pogrešanega dečka, so danes opazili še eno truplo, ki bi lahko pripadalo njegovi mami.

Okoli 15. ure so v jezeru o HE Dubrava v bližini kraja Struga našli mrtvo truplo, ki bi lahko pripadalo 29-letni Ivani Fagdić, ki jo pogrešajo od ponedeljka. Spletni portal eMeđimurje poroča, da so neznano mrtvo truplo opazili ribiči in o tem takoj obvestili policijo. Međimurska policija je sporočila, da je preiskava v teku.

Dopoldan so iz jezera HE Čakovec potegnili avtomobil opel astra, s katerim je v noči z nedelje na ponedeljek neznano kam iz družinske hiše izginila 29-letna Ivana, ki je s sabo vzela tudi 5-letnega sina. Kot smo že poročali, na svojem Facebook profilu, ki ga je imela pod psevdonimom "Ivana Blackdiamond", je najavila svoj samomor, hkrati pa med vrsticami dodala, da bo v smrt odpeljala tudi svojega 5-letnega sina Patrika.

Kot poroča 24sata, je na avtomobilu razbito vetrobransko steklo, medtem ko je okno na sovoznikovih vratih spuščeno. V vozilu so policisti našli tako dečkove kot dokumente matere, ki ga je odpeljala v smrt.

Sprednji del avtomobila je zmečkan, zaradi udarca se je aktivirala zračna blazina, na zadnjem sedežu pa je s pasom pritrjen otroški sedež.

Zmečkana opel astra | Avtor: 24sata 24sata

Zmečkana opel astra | Avtor: 24sata 24sata
Dečkovo truplo našli sinoči

Pogrešanega dečka so našli že včeraj. Hrvaška policija je sinoči potrdila, da so v jezeru HE Donja Dubrava nekaj minut po 18. uri našli truplo otroka. Kot poročajo hrvaški mediji, je truplo sinoči identificiral stric otroka. Stric je ob pogledu na truplo petletnika kričal: "Moj bog, moj bog, zakaj si to storila?" poroča medjimurje.hr. Okrog 21. ure zvečer so zaključili z ogledom, truplo otroka so odpeljali na oddelek patologije bolnišnice v Čakovcu.

Obdukcija je pokazala, da gre resnično za pogrešanega dečka, ki je umrl zaradi utopitve.

K jezeru je v času najdbe trupla pripeljal tudi fantkov oče Valentin Fogadić, ki se je vrgel v jezero in kričal otrokovo ime. Iz jezera so ga potegnili policisti, ki so ga predali zdravstveni oskrbi.

Spomnimo; 29-letna ženska je z otrokom izginila brez sledu, napisala je le poslovilno pismo na Facebooku. “Želela bi se opravičiti svojim staršem; za vsako neprespano noč, ki sem jo povzročila, za vsak strah, ki se je pojavil … Ne jezite se, ker sem storila, kar sem in ne jokajte,” je 29-letna Ivana Fogadić med drugim napisala na svojem Facebook profilu.

Prosim, da mi vsi odpustite in ne žalujete za menoj, ni nobene potrebe. V življenju sem opravila, kar sem želela in kar so mi omogočale okoliščine. Čas je, da grem na lepše. Moja edina SREČA tega ni zaslužila, pa vendar gre z menoj, do tiste točke, kjer se nama bodo ceste razšle. Tudi njemu bo tam lepše. Vedite, da boste imeli čudovitega malega angela rjavih oči, ki se bo igral med oblaki, vas opazoval in se smejal na ves glas," piše v sporočilu.

V njem je še navedla razlog svoje odločitve, to je nasilje in varanje svojega moža.

Čakanje na informacije | Avtor: 24sata 24sata

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:30 09.julij 2015.

    Za moje pojme sta oba kriva. Umor njenga sina ne opravičuje nasilja ki ga je on povzročil njej ravno tako kot njegovo nasilje ne opravičuje njenega umora.

  • mph 17:13 09.julij 2015.

    Se strinjam. S tem, da si napisal vse, kar je za napisat v prvem postu. Nobenega, absolutno nobenega opravičila ni za dejanje. Je imel zmešanka ubit samo sebe, ne pa potegnit v to otroka. In čeprav sem alergičen na varanja, ...prikaži več na nasilje nad partnerji ali otroci, ... tudi, če je karkoli res od moža, ne vidim njega kot krivca. ONA se je hotela maščevat in je zato zlorabila eno nedolžno otroško življenje. Ni bolj groznega, kot če otrok umre. Kljub katolibanskim modrecem ali patrijarh. Kjer je verjetno njegov bog že imel kakšen sadističen plan.

  • c1305166 14:43 09.julij 2015.

    Pretežka tema za debato.