Svet
29 ogledov

Zaradi ebole zaprli šole

Spremljevalec okužene pacinetke z ebolo Prtscr Youtube
V ZDA zaradi ebole preventivno zaprli nekaj šol. Plaz vprašanj sprožil moški, ki ob prevozu okužene pacientke ni nosil zaščitne obleke.

V ameriških zveznih državah Teksas in Ohio so danes preventivno zaprli tri šole, ker naj bi nekaj šolarjev ali šolskega osebja potovalo z istim letalom, ki je v ponedeljek iz Clevelanda v Dallas prepeljalo drugo medicinsko sestro, ki se je v ZDA okužila z virusom ebole.

Že imela simptome

Direktor Centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC) Tom Frieden je priznal, da medicinska sestra Amber Vinson ne bi smela potovati z letalom. V ponedeljek naj bi imela že majhno vročino, ne pa tudi drugih simptomov ebole.

Vinsonova je v Dallasu oskrbovala Thomasa Erica Duncana, ki je konec septembra z virusom pripotoval v ZDA, umrl pa 8. oktobra v Prezbiterijanski bolnišnici v Dallasu, kjer je za ebolo najprej 12. oktobra zbolela medicinska sestra Nina Pham, v ponedeljek ali torek pa še Vinsonova.

Ni imel zaščitne obleke

Vinsonovo so danes iz Dallasa prepeljali na zdravljenje v Nacionalni zdravstveni inštitut v Bethesdi pri Washingtonu, Phamovo pa že zdravijo v bolnišnici Emory v Atlanti, kjer ima svoj sedež tudi CDC.

Posnetek prevoza pa je vzbudil veliko vprašanj na socialnih omrežjih. Na posnetku je namreč viden moški, ki ni nosil nobene zaščitne obleke. Podpredsednik Phoenix Aira Ramdy Davis je pojasnil, da je moški koordinator za medicinsko varnost. Zaščitne obleke ni imel oblečene namenoma, saj je tak protokol. Slednji določa, da mora biti ob tovrstnih prevozih na primerni razdalji prisotna tudi oseba brez zaščitne obleke, saj zaščita omejuje vidno in slišno polje spremljevalcev pacienta.

Posnetek, ki ga je objavilo več ameriških medijev, tudi ABC News, si lahko ogledate na tej povezavi (posnetek je v angleškem jeziku). 

Priznali napake

Prezbiterijanska bolnišnica v Dallasu je sicer naredila vrsto napak in neprevidnosti pri prvem primeru izbruha ebole v ZDA. Duncana so najprej zavrnili, čeprav je imel simptome in je povedal, da prihaja iz ene od treh afriških držav, ki jih je bolezen najbolj prizadela. Poleg Liberije sta to še Gvineja in Sierra Leone.

Ko so ga nekaj dni kasneje le sprejeli in dali v izolacijo, pa je očitno prišlo do napak pri oskrbi, saj sta se okužili že dve medicinski sestri, ki sta skrbeli zanj, CDC pa ne izključuje možnosti dodatnih okužb.

Komentarjev 2
  • URIAH HEEP 05:40 17.oktober 2014.

    Zanimivo, vse tole okoli Ebole je spet en false flag attack evgenikov.Preberite si, kaj imajo o tem za povedat Afričane, ki so pogruntal, da se virus prenaša prek cepiv, ki naj bi jih ščitila. S tem, da imajo ZDA ...prikaži več v Afriki več laboratorijev in Afričane uporabljajo kot poskusne zajčke.http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/ebo-lie-man-living-in-ghana-confirms-ebola-is-a-hoax/

  • Žurnalček 00:09 17.oktober 2014.

    Očitno je to svojec , ki je že okužen ali pa tudi ne , če tudi bolnik na nosilih ni okužen . Kaj se čudite . Pišete traparije , ki jih belosvetski nevedneži trosijo po portalih , vi pa takoj ...prikaži več zraven , brez uključitve mozga.