Svet
41 ogledov

Zaradi ene črke zgrešila kontinent

Alhambra, Granada, Španija Žurnal24 main
Upokojenka namesto v Granado v Španiji letela na Grenado v karibskem otočju.

Lamenda Kingdon, 62-letna babica iz Velike Britanije, je bila nemalo presenečena, ko je med srkanjem gintonica na letalu izvedela, da bo letalo pristalo 5.400 kilometrov od njenega cilja. "Po kosilu sem začela kramljati s sopotnico. Povedala sem ji, kako se veselim obiska španske Alhambre, ona pa je odvrnila 'S tem letalom že ne!" se spominja Kingdonova. "Presenečena sem preverila karto in res je na njej pisalo Grenada namesto Granada." 

Narobe so jo razumeli

Ko so ji zdravniki postavili diagnozo raka na dojki in tumorja na možganih, je Kingdonova napisala seznam stvari, ki si jih želi opraviti pred smrtjo; eden od njih je bil obisk trdnjave na jugu Španije. Karto je rezervirala po telefonu, zaradi nesporazuma pa jo je namesto dvournega poleta v južno Španijo doletel deseturni let prek Atlantika na karibsko otočje. "Na letalu sem opazila, da se datuma prihoda in odhoda na vozovnici razlikujeta, pa sem mislila, da ima to opraviti s časovno razliko.“

Ukrepanje, vredno pohvale

V opravičilo jo je posadka premestila v prvi razred in ji postregla s šampanjcem. Na otoku Sveta Lucija so jo posadili na letalo do domačega letališča, kjer je na stroške letalske družbe prenočila v hotelu in naslednjega dne odletela v Španijo, povrh vsega pa so ji podarili milje za njeno naslednjo sanjsko destinacijo – Novo Zelandijo.

Po vrnitvi iz Grenade so zdravniki Kingdonovo razveselili z novico, da je bolezen v remisiji, in ji zaželeli srečno pot na Novo Zelandijo, poroča Daily Mail.

Komentarjev 4
  • Aleš Pevc DreamLab 20:56 28.oktober 2013.

    Men je pa lep članek. Končno nekaj pozitivnega namesto slabih novic

  • Trovlak 19:32 28.oktober 2013.

    Hahaha in pazi to: v uvodni besedi takoj pod naslovom članka, je dvakrat napisano "Grenada", tako, da sploh ni razlike. Hahahahaha kakšni kreteni so tej Žurnalovci, pa to je nevideno! hahaha. Ali pa s takimi šlamparijami bojkotirajo svojega delodajalca in ...prikaži več njegov renome. Haha, če je temu, da od 10-ih člankov objaviš 8 površnih, sme sploh reči renome. :D

  • poldka69 19:30 28.oktober 2013.

    kar na bruhanje mi grejo novinarji na žurnalu in 24 kur s svojimi šlampastimi zmazki