Svet
8500 ogledov

Zaradi migrantov zaprli mejni prehod s Hrvaško

Migranti EPA
Prvi kordon policije so migranti prebili.

Migranti, ki so prenočili nedaleč od Velike Kladuše na zahodu BiH v bližini mejnega prehoda Maljevac s Hrvaško, so prebili prvi kordon mejne policije BiH, a so se ustavili pri drugem kordonu, poroča regionalna televizija N1. Kot dodaja, je mejni prehod Maljevac zaradi migrantov zaprt za promet.

Med 150 in 200 migrantov je na mostu, ki iz BiH pelje proti mejnemu prehodu s Hrvaško, navaja N1. Migranti, med katerimi so tudi ženske in otroci, so po navedbah N1 precej vznemirjeni in se občasno spopadajo s policisti ter pozivajo k odprtju meje.

Približno 200 migrantov je pod policijskim nadzorom prenočilo na odprtem nedaleč od mejnega prehoda Maljevac, do katerega so v torek prispeli iz improviziranega migrantskega naselja v Veliki Kladuši. Zahtevali so, da jim omogočijo vstop na Hrvaško in nadaljevanje poti proti državam Zahodne Evrope, a so jih policisti BiH ustavili nekaj sto metrov od meje.

Tiskovna predstavnica ministrstva za notranje zadeve unsko-sanskega kantona Snežana Galić je danes izjavila, da se je nekaj migrantov poskušalo prebiti mimo policijskih ovir, a so jih ustavili in vrnili v migrantsko skupino. Galićeva je napovedala, da bodo migrante poskušali prepričati, da se vrnejo v migrantske centre v BiH, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Policisti BiH so minulo noč približno 90 migrantom preprečili izstop z vlaka v Bihaću, kamor so prispeli iz Sarajeva. Poveljnik policije v unsko-sanskemu kantonu Mujo Koričić je dejal, da bodo v dogovoru z vlado BiH prepovedali prihod migrantov na območje kantona ter da bodo nadzirali vsa vozila na vpadnicah v Bihać. Voznike avtobusov so opozorili, naj ne sprejemajo migrantov.

Oblasti v Sarajevu so v torek objavile, da je v BiH od začetka leta do 20. oktobra vstopilo približno 19.500 migrantov, policija pa je v tem času preprečila vstop 13.300 migrantom. Največ migrantov v BiH je na območju unsko-sanskega kantona - med 2500 in 3000.

Fotografija je simbolna. 

dezurni@zurna24.si

Komentarjev 16
  • ode 08:21 26.oktober 2018.

    Vsi ti bodo slejkoprej prišli k nam. In še 1000x toliko. Zbirni center naj se uredi v Murglah ali na Brdu pri Kranju, da jih bodo imeli tisti, ki jih vabijo v Slovenijo, čim bližje sebi.

  • micheal64 21:18 25.oktober 2018.

    Pozdravljeni, z veseljem vam sporočam, da je resnično posojilno podjetje, s katerim lahko dobite hitro posojilo, vsem zaupnim strankam nudimo vse vrste posojil z obrestno mero 3%, se obrnite na nas, če potrebujete posojilo. Pošljite nam sporočilo Michealbensonloanagency@gmail.com Obrazec za ...prikaži več posojilo in ga vrnite. Polno ime ................. Država .................. Zahtevani znesek ...................... Trajanje ..........................

  • blaz28 12:25 25.oktober 2018.

    Vojsko na mejne prehode in naj zagotovijo red ker policija očitno ni sposobna zadrzat migrantov

Sorodne novice