Svet
232 ogledov

Zaradi nepravilne montaže umrli že trije malčki

predalnik Ikea
Predalniki niso bili pričvrščeni na steno.

Proizvajalec pohištva Ikea je izdal varnostno opozoril glede montiranja predalnikov in omar iz programa Malm. Zaradi nepravilnega montiranja predalnikov so umrli že trije malčki.

Zadnja tragedija se je zgodila v Philadelphiji v ZDA, ko se je na 22-mesečnega malčka zrušil leseni predalnik. Mama je malčka dala počivati in vsakih 20 minut pogledala, ali je z njim vse v redu. Ko je videla prazno posteljo, je menila, da se otrok skriva, vendar ga je nato našla pod šest nadstropnim predalnikom.Predalnik ni bil pričvrščen na steno, kot to predvidevajo navodila za montažo in po že tretji nesreči v zadnjih dveh letih - vse so se zgodile v ZDA, so v Ikei ponovno izdali varnostno opozorilo. 

Februarja 2014 se je predalnik zrušil na dvoletnika v Pennsylvaniji in ga pritisnil ob posteljo. Tri mesece pred tem je v podobni nesreči umrl 23- mesečni otrok iz Washingtona.

Predalnike pričvrstite na steno!

"Otroci so najpomembnejša bitja na svetu in varnost naših izdelkov je prednostna naloga. Poudarjamo, da je najboljši način, da predalniki ostanejo stabilni, da upoštevate navodila za montažo in jih pritrdite na steno s priloženimi zidnimi vložki," opozarjajo v Ikei.


Komentarjev 14
  • malonaokoli 17:05 22.april 2016.

    uporabljaj glavo, če sestavljaš pohištvo...saj ne morem verjet, a vse vam mora biti narisano, priloženo, obrazloženo, osvetljeno, izračunano, pa pričakujete da je še poceni ? Ejga, ni sramota če pokličeš mojstra ! Prvič boš gledal, drugič boš že vedel kaj je pomembno znat.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:23 22.april 2016.

    A res rabiš ko greš na morje uporabljat konjsko vprego če pa lahko uporabiš avto?

  • alibaba 17:13 21.april 2016.

    samo pravilni vložki morajo biti,pa drži vsepovsod.Vsak vložek za gips plošče zdrži najmanj 20 kg.Za siporex so spet drugačni in tako naprej.