Svet
125 ogledov

Zaradi nohtov ne more hoditi

bizarno, dolgi nohti Reuters
"Predstavljajo 50 odstotkov tega, kar sem. Absolutno jih ne bom skrajšala," zagotavlja Ayenne, ki si nenavadno dolge nohte pušča tudi na nogah.

Štiriinpetdesetletna Ayanna je zasvojena s puščanjem nohtov na rokah in nogah, kjer so ji zrasli do neverjetnih deset centimetrov. Zato se ne more svobodno gibati in si s tem ogroža zdravje. Ima namreč diabetes tipa 2 in bi morala telovaditi in se več gibati, poroča Daily Mail. "Tako seksi so, sem prava dolgonohta boginja," meni Ayanna, ki svoje nohte ščititi za vsako ceno.

Prisiljena je hoditi počasi in po petah kot pingvin, po stopnicah se vzpenja postrani, redko spi na hrbtu, saj ima zaradi odeje občutek, kot da "opeke ležijo na mojih nohtih", je pojasnila. Poleg tega ne more nositi nogavic ali katerih koli drugih čevljev razen japonk, ki jih mora nositi vse leto, športne copate pa nosi le v primeru, ko jim lahko odstrani sprednji del.

Najprej bizarna dolžina nohtov na rokah, potem na nogah

Pri starosti 24 si je Ayanna začela puščati dolge nohte na rokah, vendar je pred petimi leti svojo odvisnost prenesla še na nohte na nogah. Njen najdaljši noht ima kakšnih deset centimetrov, najkrajši pa nepredstavljivih pet.

Njen prijatelj Vincent je razočaran, ker se Ayanna ne more igrati z vnuki in je preveč trmasta, kar se tiče nohtov. Da bi bolje poskrbela zase zaradi sladkorne bolezni, jo je peljal na plesni tečaj, da bi ji dokazal, kako zelo omejuje sama sebe. Več si oglejte na tej povezavi.

Na tečaju je obupala, potem ko jo je skrbelo predvsem to, da ji bo Vincent stopil na nohte, in namen telovadbe se je izgubil. Ko jo je še enkrat poskusil prepričati, je odgovorila: "Predstavljajo 50 odstotkov tega, kar sem. Absolutno jih ne bom skrajšala."

Komentarjev 2
  • reider 19:14 06.marec 2012.

    Me zanima od česa živi. Delat že ne more. Blentava ko noč.

  • Mr.Bean 12:32 06.marec 2012.

    ...."bolana" in ne zasvojena....