Svet
4328 ogledov

Zaradi obilnega snega se bojijo jutra

Sneg v Angliji Epa
"Upam na čudež," je dejal eden izmed prizadetih prebivalcev.

Zaradi snega so morali danes na londonskem letališču Heathrow znova odpovedati več kot 100 letov. Poleg tega so morali na vzhodu Anglije izprazniti več hiš, ki stojijo na pečinah in bi se lahko zrušile v morje.

Na Heathrowu, ki je drugo najbolj prometno letališče v mednarodnem potniškem prometu, so danes odpovedali 115 letov. Gre predvsem za lete v Evropo, odpovedali pa so tudi nekaj poletov v New York in Kuala Lumpur. Zaradi ekstremnih zimskih razmer so potnike premestili na druga letala, so pojasnili na letališču.

Več kot sto letov so morali zaradi snega in mraza odpovedati že v soboto, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Od sobote sta na Otoku ovirana tudi cestni in železniški promet.

Evakuacija ljudi

Zaradi mraza, snega in močnega vetra pa se je okrepila tudi erozija tal na obali Severnega morja. V mestu Hemsby na vzhodu Anglije so tako morali izprazniti deset hiš, ki stojijo na pečini in jim grozi, da se bodo zrušile v morje.

"Pred petimi urami sem imel še devet metrov vrta, zdaj ga ni več," je po evakuaciji dejal eden od prebivalcev. Pred dvema letoma je bila njegova hiša od obale oddaljena še 90 metrov. "Upam na čudež," je dejal.

Zima Vreme Slovenija Čez teden zimsko, kako bo pa za vikend?

Sneg v Angliji | Avtor: Epa Epa

Sneg tudi v druge predele Evrope

Neurje, ki so ga poimenovali "mini pošast z vzhoda", je Veliko Britanijo doseglo v soboto, zapustilo pa naj bi jo v ponedeljek. Konec preteklega meseca je Otok zajela nevihta "pošast z vzhoda", ki je prav tako povzročila številne nevšečnosti.

Zimske razmere sicer kljub začetku koledarske pomladi za naslednje dni napovedujejo tudi za celinsko Evropo. Sneg naj bi med drugim pobelil nekatere dele Nemčije, Avstrije in morda tudi Slovenije.

Arktika Vreme Svet Šok. So dolgoletna predvidevanja napačna?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.