Svet
1394 ogledov

Zaradi ošpic tristo ljudi v karanteni

Velika turistična križarka
Celotno ladjo so dali v karanteno.

Potniško ladjo za križarjenje, domnevno v lasti scientološke cerkve, so v pristanišču na karibskem otoku Sveta Lucija dali v karanteno, saj so pri osebi na krovu odkrili ošpice.

"Ocenili smo, da je ustrezna odločitev, da nikomur ne dovolimo izkrcanja," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedala predstavnica lokalne zdravstvene službe. Dodala je, da v sodelovanju s Panameriško zdravstveno organizacijo in karibsko agencijo za javno zdravje ugotavljajo, kako bi bilo najbolje nadalje postopati.

Pojav ošpic na krovu, domnevno pri članu posadke ladje, so odkrili v torek. Na krovu naj bi bilo skupno okoli 300 ljudi.

Ladja nosi ime Freewinds, kakor se imenuje ladja za križarjenje v lasti scientološke cerkve. Slednja zadeve še ni komentirala.

V ZDA so letos zabeležili več kot 700 primerov ošpic, kar je najvišje število v zadnjih 25 letih. Največ primerov so zabeležili v zvezni državi New York, kjer je izbruh koncentriran v soseskah ultra ortodoksnih judovskih skupnostih v Brooklynu.

prenova urgentnega bloka v UKC Ljubljana Poziv Zdravje Po telefonu takoj obvestite osebnega zdravnika in predvsem, ostanite doma Ljudje Zdravje Med ljudmi so se začele širiti dezinformacije in zgodilo se je to

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.