Svet
15 ogledov

Zaradi staršev vse manj najstnikov na Facebooku

razno 28.08.13. druzabna omrezja, internet, facebook, foto: shutterstock Shutterstock
Najstniki v Veliki Britaniji se odpovedujejo Facebooku. Facebook je mrtev pravijo.

V Centru za antrapološke raziskave Univerze v Londonu so izdelali študijo o socialnih omrežjih v Evropski uniji, v kateri so v sedmih državah EU 15 mesecev preučevali navade najstnikov povezanih s Facebookom.

Ugotovitve so presenetljive. Facebook je med britanskimi najstniki, starimi od 16 do 18 let, mrtev. Večina anketirancev ne želi slišati o Facebooku. Glavni vzrok za nepopularnost socilanega omreža je, da so ga začeli množično uporabljati starši, k ina ta način nadzorujejo svoje otroke. Najstniki celo trdijo, da starši od njih zahtevajo, da so prijavljeni na Facebooku, saj jih imajo na ta način stalno pod nadzorom. Mladi se zato množično umikajo na druga socilana omrežja, kot so Twitter, Instagram, Snapchat in WhatsApp.

Komentarjev 1
  • YASSIR 14:09 29.december 2013.

    Podrobnejši pregled dogajanja na kapitalskih trgih če koga zanima poglejte galerijo slik predvsemDrugače je narejeno tako, da je za en indeks recimo DAX najboljših in najslabših 5 delnichttp://www.denarinfinance.com/?p=1461Je pa narejeno za cel kup ...prikaži večp indeksov ZDA Nasdaq in Dow Jones, francoski CAC, britanski FTSE, Nemški DAX, italijanski FTSE MiB, balkanske borze, kitajska Brazilija in še kaj