Svet
532 ogledov

Zaradi strahu Nemci spet panično praznijo trgovske police

WC papir Profimedia
Nemci so v zadnjih dneh spet začeli množično prazniti trgovske police.

Kot poročajo nemški mediji, tamkajšnji trgovci v zadnjih dneh spet beležijo povečane nakupe državljanov, ki naglo praznijo trgovinske police predvsem s higienskimi potrebščinami. Najbolj iskana roba je spet toaletni papir, opažajo pri verigah Lidl in Aldi.

Glede na to, da je v Nemčiji danes že drugi dan zapored zabeležen nov rekord dnevnega porasta okuženih z novim koronavirusom - 7334, umrlo je 24 ljudi - in da je prvič od začetka epidemije število prešlo mejo sedem tisoč, se zdi, da se Nemci bojijo novega zapiranja v državi. 

Opozorilo premierja pokrajine Bavarske Markusa Soederja, da je država bližje drugemu lockdownu kot bi si želel priznati, je med Nemci refleksno sprožilo potrebo po povečanju zalog toaletnega papirja in drugih tovrstnih proizvodov, pišejo nemški portali. 

Obe omenjeni trgovski verigi sicer mirita, da ni nobene potrebe po paničnem nakupovanju in kopičenju domačih zalog. "Po praznenju polic, ki smo mu bili priča na začetku letošnjega leta, pozorneje kot kdajkoli spremljamo potrebe po določenih proizvodih, da bi na ta način zagotovili, da našim strankam ne bi ničesar primanjkovalo," je izpostavil predstavnik Aldija. 

Tudi z Lidla so potrdili, da so dobro pripravljeni za situacije, s katerimi so se soočali spomladi, ko so bila v vsej državi za nekaj časa razprodana sredstva za dezinfekcijo, toaletni papir in testenine ter da lahko "hitro odreagirajo v kolikor bo povpraševanje za določenimi artikli narastlo".

Covid-19, UKC Ljubljana Pretresljivo Zdravje Ažmanova v solzah kliče na pomoč: "Zgodila se bo katastrofa!"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.