Zdravje > Aktualno
89559 ogledov

Ažmanova v solzah kliče na pomoč: "Zgodila se bo katastrofa!"

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
"Samo v Italiji so izgubili 40 medicinskih sester, in samo upam, da se pri nas to ne bo zgodilo," je na robu joka dejala Ažmanova, ki je na pomoč poklicala tudi nas državljane.

Kdo bo skrbel za paciente, ko medicinskih sester ne bo več? Stanje je katastrofalno, osebja je premalo, pravijo sestre, steber slovenskega zdravstva, ki v teh dnevih dobesedno kličejo na pomoč. 

Covid-19, UKC Ljubljana Zlom sistema? Zdravje V tridesetih letih dela doživela marsikaj, vendar kaj takšnega....

Predsednica Zbornice zdravstvene in babiške nege Monika Ažman je na TV Slovenija vidno pretresena opisala težko stanje, v katerem so se znašle njene kolegice in vlado pozvala k takojšnjem ukrepanju: "Če ne zaščitite še tistih nekaj medicinskih sester, ki jih je ostalo, se bo zgodila katastrofa," je dejala Ažmanova, ki je tem komaj zadrževala jok. 

Delajo za dva, po njenem lahko zdržijo le še nekaj tednov. "Več pa zagotovo ne. Vsi vemo, da se ta val, ta bolezen v enem mesecu zagotovo ne bo končala," je bila jasna. 

Konferenco začeli z minuto molka

Evropsko konferenco medicinskih sester, ki je ves dan potekala preko spleta, so po njenem pripovedovanju začeli z minuto molka, "v spomin vsem kolegicam, ki  te bitke s covidom niso zdržale". Bolezen je namreč v Evropi pokosila veliko sester. "Samo v Italiji so izgubili 40 medicinskih sester, in samo upam, da se pri nas to ne bo zgodilo," je s tresočim glasom povedala Ažmanova, ki je na pomoč poklicala tudi nas državljane."Tisto, ker sporočam v tem trenutku je to, da se moramo ozavestiti vsi državljani in državljanke. Zdaj je zadnji čas, da se pripravimo na to. Treba je nositi maske, treba se je razkuševati, držati razdaljo."

Bojana Beović Slovenija Bojana Beović: Imamo en problem, to je hudo narobe

 

dezurni@zurnal24.si

 

 



 

Komentarjev 48
  • Anica Kozlevčar 13:17 17.oktober 2020.

    Pokličite kuštrina! kje pa je sedaj to lajalo....

  • Avatar darklord
    darklord 12:43 17.oktober 2020.

    vsi , ki imajo medicinsko izobrazbo naj gredo v bolnišnice in naj pričnejo zdraviti ljudi, ne pa da se valjajo po raznih uradih, zbornicah in podobnih institucijah, kjer so v udobnih pisarnah in se igračkajo z računalnikom, ter pametujejo, kako ...prikaži več je potrebno živeti; njihov osnovni namen je ZDRAVLJENJE LJUDI!

  • Avatar Alissica
    Alissica 06:06 17.oktober 2020.

    ❤️ ︍Ocenite moje fotografije tukaj - WWW.ES17.CLUB