Svet
6819 ogledov

Zaradi virusa ubil svoje dekle, zdravnico

Italijansko-avstrijska meja epa
27-letnici niso mogli več pomagati.

Na Siciliji je 28-letni zdravstveni tehnik Antonio De Pace ubil svojo 27-letno partnerko, zdravnico Loreno Quatantu, saj je mislil, da ga je okužila s koronavirusom. Zadavil jo je, nato pa poklical policijo in svoje dejanje prijavil. Še pred prihodom policijske patrulje si je skušal soditi sam, poročajo italijanski mediji.

Pomagali so mu v bolnišnici, v kateri je delala njegova partnerka, do nedavnega študentka medicine, ki je zaradi pomanjkanja zdravnikov sredi krize s koronavirusom predčasno diplomirala.

De Pace je policistom povedal, da se je spravil nad partnerko, ki da naj bi mu prenesla koronavirus. Testi so sicer pokazali, da sta bila tako on kot pokojna 27-letnica negativna.

Koronavirus v Italiji Zadnji podatki Svet Med umrlimi vedno več mladih in vedno več zdravnikov

Proti družinskemu nasilju

V Italiji so že pred tem primerom sprožili kampanjo proti družinskemu nasilju, v okviru katere lahko žrtve pomoč poiščejo tudi v lekarnah, je poročala STA. Italijansko gibanje za zaščito žensk Staffetta democratica (Demokratična štafeta) je skupaj z italijansko vlado sprožilo kampanjo, ki ženskam omogoča, da v lekarni prosijo za pomoč pred nasiljem. Tam se lahko obrnejo na lekarnarje, ki vedo, kako zagotoviti pomoč, je povedala pobudnica kampanje, rimska odvetnica Andrea Catizone po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Kampanjo so podprle tudi številne znane ženske iz politike, kulture in medijev.

Vlado so pozvali k pripravi oglaševalske kampanje, v okviru katere bi ženskam zagotovili, da bodo pomoč dobile tudi v času strogih omejitev gibanja na prostem zaradi novega koronavirusa. Ministrica za družine Elena Bonetti je izrazila pripravljenost, da podpre kampanjo.

koronavirus COVID-19 zdravstveno osebje Koronavirus Svet Nove ugotovitve močno zaskrbele Svetovno zdravstveno organizacijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar jate
    jate 06:23 03.april 2020.

    najbrz so pozabili pri fotki napisat ¸¸slika je simbolicna¸¸ :-)

  • AnzeSmolej 05:44 03.april 2020.

    ok, ampak zakaj potem slika avstrijskega policijskega kombija med patruljo?

  • rudalra 04:08 03.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks