Svet
32551 ogledov

Zato skrivata spol več kot leto dni starega otroka

dojenček gugalnik Profimedia
Početja staršev okolica ne razume in ne podpira, a pri odločitvi sta neomajna.

Britanski par pred okolico in celo najožjo družino skriva spol svojega 17-mesečnega otroka. Starša poudarjata, da ga želita na ta način zaščititi.

38-letna mama Hobbit Humphrey in 35-letni oče Jake England-John, ki živita na plovilu v Keynshamu, otroka oblačita v dekliška in deška oblačila, piše The Times. Prijatelje in družinske člane sta prosila, da otroka kličejo nevtralno.

Spol otroka je povsem slučajno odkrila le njegova babica, ki se je vendarle pokorila želji staršev in informacijo skriva zase. 

"Otroka želimo vzgojiti v smislu, da se bo sam odločil zase. Že v nosečnosti sva se z njegovim očetom odločila, da ga bova zaščitila in ga prepustila, da bo odraščal popolnoma svobodno," nenavadno odločitev skuša pojasniti mama.

Nadaljuje, da bo otroku nemara nekdo rekel, da roza ni za dečke, modro pa ne za deklice, da se ne bi smel igrati s punčkami ali avtomobilčki le zaradi svojega spola. "Anousha želimo zaščititi dokler je le možno. Čudovito človeško bitje je." Mama dodaja, da se vsako jutro igra čajanke, obožuje pa tudi igro z igračami motorji.

V lanskem letu je sicer pevka Paloma Faith razkrila, da svojega otroka vzgaja spolno nevtralno.

didaktične igrače baby center | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Janez_53 20:45 18.september 2019.

    Takšnim kretenom bi morali otroke takoj odvzeti!

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 13:17 18.september 2019.

    Budale - otroka bosta nardila čustvenega invalida, ki se sploh ne bo znal identificirat. A lastna identiteta in izgradnja identitete je eden najmočnejših vplivov za zdrav mentalni razvoj.

  • leonardo 13:12 18.september 2019.

    Mogoče pa je vzrok med nogicami?