Svet
32 ogledov

"Zaustavite pirata, ki je že ubijal!"

Trčenje gliserja in jadrnice pri Prmoštenu Hrvoje Jelavić/Pixsell
Italijani Hrvate pozivajo, naj zaustavijo Horvatinčića, ki ima po torkovi nesreči z gliserjem na vesti že tri življenja in pet poškodovanih.

Italijanski časnik Corriere della Sera poziva, naj zaustavijo "pirata z morja, ki je že ubijal". Tomislav Horvatinčić, ki je v torek z gliserjem povzročil nesrečo, v kateri sta umrla dva italijanska državljana, ima namreč na vesti skupno že tri mrtve in pet poškodovanih. Na vesti pa naj bi imel še eno. Po poročanju Vecernji.hr je namreč leta 1989 na zagrebški Aleji Bologne ubil peško, a je zadeva ostala prikrita javnosti.

Kljub žrtvam obdržal vozniško dovoljenje

V italijanskem časniku so spomnili na nesrečo leta 1980, ko je Horvatinčić z avtomobilom zbil peški, mamo in hčer – hči je bila hudo poškodovana, mati pa je umrla. Hrvaški tajkun je bil takrat obsojen na dve leti pogojne zaporne kazni.

Nenavadno je, da je Horvatinčić ob vseh teh žrtvah v zadnjih 30 letih obdržal vozniško dovoljenje. "Kdo mu je dal vozniško dovoljenje za ubijanje?" se sprašujejo na Vecernji.hr.

"Nihče ga ne bo ščitil"

"Z gotovostjo lahko rečem, da so bile nekatere reči v tej nesreči nedopustne," je Mario Babić, državni tajnik ministrstva za pomorstvo in promet, za Novi list komentiral predvčerajšnjo nesrečo in dodal: "Horvatinčić ne bi smel voziti gliserja dvesto metrov od obale, kakor so pokazali satelitski posnetki." Dodal je še, da na tolikšni razdalji prav tako ne bi smel biti vključen avtopilot, saj bi lahko predstavljal nevarnost za plavalce.

"Osebno menim, da je bila za nesrečo kriva neodgovornost Horvatinčića – ali je tako, pa bo pokazala preiskava," je še dejal Babić in poudaril, da Horvatinčića pri tej nesreči ne bo nihče ščitil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.