Svet
2389 ogledov

Zdravnike, okužene s koronavirusom, pozvali, naj delajo

Epidemija covid koronavirus Profimedia
Zaradi visokega porasta bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, so obolele zdravnike v belgijskem mestu Liege pozvali, naj delajo naprej.

Približno četrtina zdravstvenega osebja v belgijskem mestu Liege je zbolelo za novim koronavirusom. Deset bolnišnic je osebje, ki je potrjeno okuženo, a nimajo simptomov, prosilo, naj nadaljujejo z delom. Philippe Devos, vodja belgijskega združenja zdravniških sindikatov, je pojasnil, da jim ni preostalo drugega, če so se želeli izogniti sesutju zdravstvenega sistema, piše BBC. Seveda pa obstaja tveganje, da bi zdravstveno osebje okužilo paciente, je priznal Devos. 

Tretjina testiranih v mestu na vzhodu Belgije je okuženih. Bolnišnice selijo paciente, odpovedujejo ne nujne operacije. Belgijski minister za zdravje Frank Vandenbroucke je že pred dnevi opozoril, da državo čaka cunami okužb, ko oblasti "ne bodo mogle več nadzorovati dogajanja". 

Virus je v prednosti praktično po vsej Evropi. Države sprejemajo različne ukrepe, da bi uspešno zajezile njegovo hitro širjenje. Svetovna zdravstvena organizacija je na ponedeljkovi tiskovni konferenci med ukrepi, ki bodo verjetno morali stopiti v veljavo v Evropi, naštela zapiranje javnega življenja in omejitve potovanj. 

Koronavirus v Sloveniji WHO Zdravje "Utrujenost je resna, vendar se ne smemo predati"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar ovca
    ovca 12:04 27.oktober 2020.

    Ko mi bodo infektologi, mikrobiologi in ostali "strokovnjaki" znali razložiti, kje je keč, da je toliko (več kot 80%) asoptimatskih obolenj in pri katerih nalezljivih boleznih je število asoptimarskih prav tako veliko, bom tem prostitutkam še kaj verjela. Do takrat ...prikaži več pa, odj*ebite. Na niti najbolj enostavno vprašanje ne znate odgovorit! MARŠ nazaj v jajovo ri*t!

  • Avatar DagobahCitizen
    DagobahCitizen 06:57 27.oktober 2020.

    [ Zaradi visokega porasta bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, so obolele zdravnike v belgijskem mestu Liege pozvali, naj delajo naprej. ] Lep primer, da ta virus ni smrtno nevaren zdravnikom in posvečeni koruptivni politični eliti. ...