Svet
3139 ogledov

Zdravniki niso hoteli opraviti splava, ženska je umrla zaradi sepse

Svečke Profimedias
"Nič čudnega, da se ženske v tej bolni srednjeveški državi bojijo zanositi!"

Pred dnevi se je v medijih pojavila zgodba o smrti 33-letne Dorote, ki je zaradi zapleta med nosečnostjo umrla na Poljskem. Dorota je pričakovala prvega otroka in 21. maja, ko je bila v petem mesecu nosečnosti, je odšla v bolnišnico, ker ji je odtekla voda.

Verjela je, da bosta z otrokom tam dobila ustrezno pomoč in da se bo celotna zgodba končala srečno. A v noči s 23. na 24. maj se ji je stanje nenadoma poslabšalo, zbolela je za sepso in umrla. "Kot smo bili obveščeni, je vzrok smrti septični šok z odpovedjo več organov," je povedala družina pokojnika za Gazeto Wyborcza. Bolnišnica je že izdala izjavo, v kateri je družini 33-letnice izrazila sožalje in zapisala, da je "odprta za sodelovanje z oblastmi pri razjasnitvi okoliščin nenadne smrti bolnice".

Družina, pa tudi številni državljani, za nastalo situacijo krivijo zdravnike in stanje v državi. "Koliko tragedij se mora še zgoditi? Koliko življenj žensk je treba žrtvovati? Nič čudnega, da se ženske v tej bolni srednjeveški državi bojijo zanositi," je zapisal eden od uporabnikov družbenega omrežja.

"Ta smrt se ne bi smela zgoditi", "Brez besed sem, živali v naravi imajo večjo možnost preživetja med porodom kot ženske v naših bolnišnicah", "Grozno je, 3 dni brez plodovnice? Kaj so zdravniki čakali?" so v komentarjih zapisali drugi. Mnogi poleg zdravnikov krivijo tudi sedanjo oblast in so prepričani, da 33-letnica ne bi umrla, če bi plod odstranili takoj po izgubi plodovnice.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar pantani
    pantani 09:54 02.junij 2023.

    Poljaki,najbolj gnil narod,poleg ukrijev!!!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:02 02.junij 2023.

    Upam da zdravniki pridejo na Evropsko sodišče za človekove pravice !

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 08:01 02.junij 2023.

    Še dobro da imajo najbližji možnost tožbe zdravnikov, ki so ravnali nedopustno malomarno in nevarno za življenje, ki mu pravimo uboj iz malomarnosti. Vzeti licenco zdravnikom, ki so bili takrat v službi in niso pomagali noseči ženski. Oni nimajo več ...prikaži več kaj delat v bolnišnici !