Svet
18978 ogledov

Ženi dal usodno dozo, kar je sledilo, niso pričakovali

Zivljenje 17.03.14,  cepivo, injekcija, foto: shutterstock Shutterstock
Primer odmeva izven meja.

63-letnega moškega je sodišče na Švedskem obsodilo na 18 mesecev zapora, ker je svoji hudo bolni soprogi dal smrtonosno dozo morfija, poročajo tamkajšnji mediji.

Sodišče v pokrajini Angermanland, okrog 450 kilometrov severno od Stockholma je kot olajševalno okoliščino upoštevalo dejstvo, da si je ženska želela umreti in si na ta način skrajšati muke in boleče umiranje.

Sodnica je ob razglasitvi sodbe poudarila, da je namerni uboj zločin tudi če se oseba, ki je ubita, s tem strinja. Drugače bi bilo, če bi šlo za tako imenovani samomor s pomočjo, a primera sodišče ni vodilo v tej smeri. V sodbi piše, da je moški deloval neodvisno in aktivno, samostojno. Torej ženi ni pomagal pri njenem morebitnem samomoru, pač pa jo je ubil sam.

63-letnik po razglasitvi sodbe slednje ni komentiral, rekel je le, da se bo posvetoval z odvetniki. Za uboj sicer švedski zakon predvideva od šest do deset let zapora.

nov policijski avto Mrtev 32-letnik v avtu Slovenija Policija mislila, da gre za samomor, a so se motili Britanska policija Zločin Svet Ubil svoje dekle, potem ko ga je pustila njena mama

sodišče | Avtor: Profimedias Profimedias

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 10:12 23.november 2019.

    Pisec članka: "...kar je sledilo, niso pričakovali."??? KAJ PA SO PRIČAKOVALI??? In KDO je kaj pričakoval? Precej zmedeno pisanje.