Svet
6823 ogledov

Ženska otroke v rejništvu zlorabljala

Zloraba Profimedias
Otroci niso imeli staršev; v rejništvo jih je vzela ženska, ki se je zdela prijazna in dobra. To je bila žal le krinka.

Na Hrvaškem danes odmeva primer treh otrok, ki nimajo staršev; v rejništvo jih je leta 2013 vzela 67-letna rvaška državljanka, ki se je pristojnim zdela skrbna, prijazna in dobra. Prepričani so bili, da so otroci na severu Hrvaške našli skrben dom. Izkazalo se je, da je imela rejnica krute in sebične plane.

Namesto, da bi jih vzgajala v skladu z dogovorom glede rejništva, so ji otroci služili kot brezplačna delovna sila, čeprav je za njih, kot poročajo hrvaški mediji, mesečno dobila 7500 kun (dobrih tisoč evrov).

Jeseniška deklica Mama jeseniške deklice Slovenija Kljub sodbi ima še vedno roditeljske pravice

Prve znake, da nekaj najverjetneje ni v redu, so opazili v šoli. Otroci so bili utrujeni, nenaspani in povsem brez volje. Po pouku so se vračali domov, kjer so morali vsak dan opravljati težka opravila na vrtu, njivi in po hiši. Vsako jutro so morali zgodaj vstajati in postoriti nujne opravke, ženska jih je pošiljala tudi na tržnico, da so prodajali sadje in zelenjavo.

Živeli so v slabih razmerah, njihova higiena je bila na minimumu, če so se pritožili nad razmerami, jih je ženska pretepala.

Primer je našel pot do sodišča, kjer pa danes še ni jasno, ali bo proces stekel. V kolikor bo, ženski grozi do pet let zapora.

Zloraba Svet Prijeli očeta, ki se je pošastno znašal nad hčerko

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 12:23 05.februar 2018.

    Lokalni župnik ji je že stopil v bran!

  • Avatar čavez
    čavez 21:02 04.februar 2018.

    Nič novega zgolj administrativni zaznamek.

  • butnskalabutn 17:51 04.februar 2018.

    tudi pri nas imaš take primere , sploh nevem zakaj so namreč najprimernejši rejniki - kmetje . kjer gre v veliko primerih za nekaj podobnega . Rejniki , ki zivijo v stanovanjih , pa nimajo možnosti za rejništvo .