Svet
173 ogledov

Ženska umrla zaradi kajenja marihuane

marihuana džojnt kajenje Shutterstock
Mama treh otrok je umrla po tem, ko je kadila marihuano, ki naj bi povzročila srčni napad.

Gemma Moss se je po tem, ko je pokadila polovico džojnta, ki naj bi ji pomagal zaspati, zgrudila v svoji spalnici in kasneje umrla, poroča britanski spletni portal Metro.co.uk. Patolog je po obdukciji povedal, da so bili njeni vitalni organi povsem zdravi, je pa v njeni krvi našel "velike količine droge". Mrliški oglednik se je strinjal z njim in dodal, da je bila za njeno smrt zagotovo kriva marihuana, ki je sprožila srčni napad.

Njeni bližnji Gemmo opisujejo kot predano vernico, ki je pred nekaj meseci zapadla v depresijo zaradi konca dolgoletne zveze in zaradi sinove izključitve iz šole. Njena mama je priznala, da je Gemma marihuano včasih kadila vsak dan, pred dvema letoma pa je to navado opustila, a se ji je pred kratkim spet začela vdajati. Njena prijateljica je priznala, da sta teden pred njeno smrtjo pokadili za 25 evrov marihuane.

Lucy Dawe iz skupine Cannabis Skunk Sense za boj proti marihuani je ob Gemmini smrti povedala: "Ljudje mislijo, da marihuana ni nevarna, ker je rastlina, a s tem le daje občutek lažne varnosti."Peter Reynolds, član kampanje za legalizacijo marihuane pa je dodal: "Precej neverjetno je, da bi bila smrt nekoga neposredno povezana z marihuano."

Komentarjev 18
  • slovenia420 14:55 02.februar 2014.

    Kakšne jajce strelja Žurnal. Na ravni 24ur in Lady...

  • Jan Lap 13:05 02.februar 2014.

    Mislim da kaj takega se ni zgodilo zaradi marihuane :D pa ta članek dobesedno samo preveden iz originala...Pa preverite ta metro kot da bi bile naše ''navičke'' :D

  • Neli Kontrec 18:13 01.februar 2014.

    če že dobesedno kopirate članke angleških strani (http://metro.co.uk/2014/01/30/the-tragic-proof-that-cannabis-can-kill-mother-dies-from-poisoning-after-smoking-drug-4284553/ ) bodite vsaj pravi novinarji pa preverite se druge clanke v zvezi s tem ;)