Svet
6855 ogledov

Ženske prisiljene v to okrutnost

Dojenček
V zadnjih 19 letih je bilo rojeni šest tisoč dečkov več kot deklic.

V Črni Gori so vse bolj priljubljeni zgodnji testi v nosečnosti; a ne zato, da bi odkrili, ali je s plodom vse v redu, pač pa da se ženske lahko čim prej odločijo za splav v kolikor ne nosijo moškega potomca, piše RTL.

V Črni Gori je sicer z zakonom prepovedano vedeti za spol otroka pred 12. tednom nosečnosti, a po vsej državi odpirajo različne poliklinike, v katerih s krvnim testom odkrijejo spol otroka že v prvih dveh mesecih.

Dragan Nikolić, direktor zasebnega laboratorija Bona Lab, ki se ukvarja z mikrobiološkimi, biokemijskimi in krvnimi testi, trdi, da nihče jasno ni izrazil, da je prišel le po informacijo o spolu otroka, a pri tem doda: "Ko nosečnica prebere, da gre za moškega otroka, se ji takoj pojavi nasmeh. Če pride skupaj s partnerjem, začnejo padati poljubi. Očitno je, da jim je bila izredno pomembna informacija o spolu otroka."

Strokovnjaki opozarjajo, da bo pojav povzročil hude posledice celotni družbi. "Vemo za ženske, ki so imele več splavov, tudi eno, ki je splavila več kot 30-krat," je potrdila Maja Raičević s Centra za ženske pravice Črne Gore. Ženske naj bi bile v splav v primeru ženskega ploda prisiljene zaradi tradicije. Kot prvi je izredno zaželjen moški potomec.

V Črni Gori se letno v povprečju rodi okrog 350 dečkov več kot deklic, na kar je črnogorske oblasti opozoril tudi Svet Evrope. Strokovnjaki opozarjajo, da bo pojav povzročil hude posledice celotni družbi.

Vožnja po avtocesti Avto Ali gradijo Črnogorci najpočasnejše avtoceste?

nosečnost nosečnica | Avtor: Reuters Reuters

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez 16:03 17.september 2019.

    V zakonu so se mi rodili 3 zdravi fantje, ne da bi to načrtovali. Ves čas sem si želel tudi deklice, ki pa je žal ni bilo!! Deklice so ravno tako potrebne in vredne kakor fantje, zato je pomembno samo to, da je zdravo.