Svet
6623 ogledov

Zgodba, ki je ganila milijone

Víctor Martín Angulo Córdoba Youtube
Dečka je opazila lokalna policija. Njegova zgodba seže v srce.

Policija v perujskem mestu Moche konec marca med pregledovanjem posnetkov varnostnih kamer opazila neobičajen prizor; v mraku je na pločnniku pod ulično svetilko sedel deček, ki si nekaj zapisoval.

Ker v bližini ni bilo odrasle osebe, je posnetek vzbudil sum med policisti; objavili so ga na Facebook strani postaje in ljudi spraševali, če dečka poznajo. Kmalu so na dan privrele podrobnosti ganljive dečkove zgodbe, ki je segla v srce številnim.

Gre za 12-letnega Víctorja Martína Angulo Córdoba, ki sta ga revščina in življenje brez elektrike privedla do tega, da je domačo nalogo opravljal na cesti, s pomočjo svetlobe ulične svetilke.

Prizadevnost dečka, ki so jo zabeležile varnostne kamere, je postala pravi viralni hit na spletnih omrežjih, posnetek si je na različnih kanalih ogledalo že na milijone ljudi. Lokalni novinarji so razkrili identiteto dečka, katerega starši si ne morejo privoščiti elektrike v že tako skromnem domovanju, tako da se je bil deček primoran učiti s pomočjo sveče.

Mama je za portal Oddity Central povedala, da nikoli ni zanemaril domače naloge, čeprav je pisanje ob sveči težko. "Poleg tega vestno pomaga pri hišnih opravilih in čuva ovce, zaradi katerih preživimo," je povedala mama.

Zgodba je ganila številne, med drugim tudi župana mesta, ki je obljubil, da bo iz lastnega žepa financiral napeljavo elektrike v domovanje družine Angulo Córdoba. Deček, odličnjak, je sicer novinarjem povedal, da si le želi dokončati šolanje, postati policist in - kot so še navedli lokalni mediji - zaustaviti korupcijo v njegovi državi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Snezianna
    Snezianna 01:42 16.april 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top