Svet
17 ogledov

Žrtve nesreče bodo končno lahko pokopali

Letalo, ki je prepeljalo posmrtne ostanke EPA
Posmrtne ostanke 44 žrtev strmoglavljenja letala nemške družbe Germanwings so vendarle prepeljali iz francoskega Marseilla v nemški Düsseldorf.

Sorodniki žrtev nesreče letala nemške družbe Germanwings bodo končno lahko pokopali svojce, potem ko so njihove posmrtne ostanke s tovornim letalom včeraj zvečer iz francoskega Marseilla prepeljali v Düsseldorf.

Prepeljali 44 žrtev tragedije

Skupno so prepeljali posmrtne ostanke 44 žrtev tragedije, ki se je zgodila pred dvema mesecema, ko je letalo strmoglavilo v francoskih Alpah.

Spomin na žrtve nesreče | Avtor: EPA EPA
V nesreči, ki jo je po trditvah preiskovalcev namerno povzročil kopilot Andreas Lubitz, je skupaj umrlo vseh 150 potnikov in članov posadke. Forenziki, ki so zbirali posmrtne ostanke žrtev, so povedali, da so bila trupla razbita na majhne koščke, ki niso bili večji od ročnega kovčka, najmanjši med njimi pa so bili celo v velikost poštne znamke.

Zdravniki naj bi poznali Lubitzevo stanje

Nemčijo sicer pretresajo informacije, da je pilot, ki je trpel zaradi depresije, poskušal pred tragično nesrečo dobiti pomoč s strani večih zdravnikov. Francoski tožilec Brice Robin, ki vodi preiskavo nesreče, je ocenil, da so zdravniki poznali Lubitzevo stanje. Lubitz naj bi namreč obiskal več zdravnikov zaradi poslabšanja vida, pri čemer zdravniki za njegovo stanje niso našli fizičnih vzrokov, kar naj bi jih vodilo do zaključka, da gre za psihosomatski problem.

Iskal drugo mnenje

Glede na izsledke preiskave, naj bi Lubitz iskal mnenja različnih zdravnikov, ker naj bi bil nezadovoljen z diagnozo.

Letalo, ki je prepeljalo posmrtne ostanke | Avtor: EPA EPA
Lubitz je sicer kljub temu, da je zaradi depresije med svojim usposabljanjem za pilota moral narediti daljši premor, imel dovoljenje nemških oblasti za letenje.

Dodatno bi testirali pilote

Vodstvo Lufthanse zdaj tehta možnosti, da bi uvedli obvezno testiranje za svoje pilote. Test naj bi zajel vse snovi, ki bi lahko vplivale na sposobnost pilota za letenje, vključno z drogami, zdravili in alkoholom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.