Svet
10796 ogledov

Župan Murterja besni: Rogljiček v Zagrebu je trikrat cenejši

Murter
1/4
Profimedia
Rogljiček v isti pekarni v Zagrebu stane tri, na Murterju pa osem kun in pol.

Župan občine Murter-Kornati Toni Tučinov je besen zaradi previsokih cen na otoku objavil zapis n Facebooku, v katerem se obrača na ministra za kmetijstvo in podpredsednika vlade Tomislava Tolušića.

"Žalostno je, da se cene, ko pride sezona, dvignejo za 40 odstotkov," je zapisal Tučinov. "Žalostno je, da stane rogljiček v Zagrebu trikrat manj kot na Murteju."

Nezadovoljen je z brezbrižnim odnosom države do ruralnih področij in otokov, kar se po njegovih besedah kaže v demografiji. 

Murter | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rad bi, da minister Tolušić obišče Murter in začne govoriti o ruralnem razvoju in razvoju otoka, tako kot v Vodicah pred dvema mesecema," je zapisal župan. "Gospodje, se vi kdaj vprašate, kako je živeti na otoku in v kakšno smer gremo."

Dodal je, da se kot lokalna samouprava ne morejo vmešavati v t. i. tržno svobodo. 

V pogovoru za Šibenik.in je povedal, da beleži Murter za odstotek več turističnih prihodov v času, ko se govori o padcu turizma na Hrvaškem.

"Opazujem situacijo iz dneva v dan," je povedal. "Greš po malico, prideš iz trgovine, zapravil si 500 kun, a nič nisi kupil. Rogljiček v centru Murterja stane v pekarni osem kun in pol (1,15 evra), v isti pekarni v Zagrebu pa tri kune (0,41 evra)."

Murter | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko govorimo o turizmu in o tem, da je Hrvaška draga destinacija, razumem ljudi z apartmajev, da jim je vse predrago," je še dejal Turčinov in dodal, da bi bilo potrebno najti optimalno razmerje med ceno in kvaliteto. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • AnzeSmolej 18:42 15.julij 2019.

    Jaz še vedno hodim na Hrvaško, zaradi odličnega morja in bližine. 90% imam vsega s sabo, tako, da sem letos zapravil vsega skupaj pri njih 150€ za apartma in nič drugega. Na srečo nismo taki, da bi hodili na kavice ...prikaži več ter popivat, ampak se sproščat in uživat in v bližini pač ni nič boljšega in me noben ne bo prepričal, da je iti v Turčijo, Grčijo... ceneje, ker ni, zame ne.

  • marko601 18:38 15.julij 2019.

    Kdo vas potrebuje dol, ostanite doma.

  • Avatar Claudia_Henning
    Claudia_Henning 18:21 15.julij 2019.

    Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasoma še večji. več tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.cashclub5.com