Svet
6253 ogledov

Županja s svojo potezo razburila občane

Ikea EPA
Zdaj se županja posipa s pepelom.

Ko je Caroline Cayeux, županja Beauvaisa, na svojem Facebook in Twitter profilu objavila novico o skorajšnjem prihodu švedskega pohištvenega velikana Ikea, se najbrž ni zavedala posledic svoje objave. Prihod Ikee bi za območje pomenil 4000 novih delovnih mest. Nad novico so bili domačini navdušeni. 

A izkazalo se je, da je šlo za prvoaprilsko šalo. Nekaj ur po prvotni objavi je županja pojasnila, da se je pošalila. Domačini nad njeno šalo niso bili navdušeni. Tudi njenega opravičila niso sprejeli. 

Cayeux je obžalovala "ne najbolj pametno" šalo, poroča BBC. Za francoske medije je dejala, da obžaluje, "da nimajo vsi enakega smisla za humor kot ona". Z objavo naj bi želela "pritegniti pozornost morebitnih vlagateljev, kot je Ikea". 

Županji očitajo, da je spet pokazala nespoštovanje do brezposelnih in ji svetujejo, naj poskrbi za znižanje stopnje brezposelnosti. Neki uporabnik družabnih omrežij je županji prek Twitterja sporočil: "Na naslednjih volitvah vas bomo volili ... Prvi april." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.