Uporabno
1171 ogledov

4 nasveti za lažje delo od doma

Huawei Huawei
Med epidemijo koronavirusa se je skoraj vsak izmed nas soočil z delom od doma. Čeprav se je takšna oblika dela marsikomu na začetku zdela odlična – kaj je boljšega kot možnost, da cel dan presedimo na udobnem fotelju v udobnih oblačilih –, smo kaj kmalu ugotovili, da delo od doma prinaša tudi svoje izzive. Kako se jim izogniti in poskrbeti, da bo delo od doma brez stresa za vse?

Kljub temu da vsi upamo, da se življenje kmalu vrne v stare tirnice, pa ne moremo ignorirati dejstva, da tudi po koroni ne bo vse popolnoma tako, kot je bilo prej. Med najbolj očitnimi spremembami je zagotovo način dela. Marsikatero podjetje je namreč med epidemijo ugotovilo, da je lažje, če njihovi zaposleni delajo od doma, in nameravajo takšno ureditev vsaj delno obdržati tudi po koncu epidemije.

Največ mladih navdušenih nad delom od doma

Huawei je v Sloveniji nedavno izvedel spletno raziskavo o spremembah na področju dela v zadnjem letu in pol ter kakšno vlogo je pri tem igrala tehnologija. Udeleženci raziskave so bili stari med 19. in 35. letom. Raziskava je pokazala, da je skoraj polovica vprašanih v zadnjem letu in pol od doma delala vsaj občasno, tretjina jih je od doma delala ves čas, le 17 % vseh anketirancev pa je ves čas delalo le na svojem delovnem mestu. Trenutno se jih je v pisarne vrnilo 56 %, 29 % jih še vedno dela delno v pisarni in delno od doma, 15 % pa izključno od doma.

Več kot polovica vprašanih bi vsaj del časa raje delala od doma.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Raziskava je pokazala, da je 54 % ljudi najljubša kombinacija dela od doma in dela v pisarni. Tretjina bi jih najraje delala samo od doma, medtem ko bi izključno na delovnem mestu delalo le 13 % vprašanih. Glavni razlog za veliko priljubljenost dela od doma tiči v svobodi in fleksibilnosti pri oblikovanju dela, pa tudi v prihranku časa za pot in udobju. Kar 61 % vprašanih pa tudi meni, da so pri delu na daljavo bolj učinkoviti kot v pisarni. Za primerjavo, 13 % jih meni, da so bolj produktivni v pisarni, medtem ko jih 26 % verjame, da je učinkovitost odvisna od situacije.

Za najpomembnejši element dela od doma izbran tablični računalnik

Glede na to, koliko anketirancev je kot glavno prednost dela od doma izbralo ravno fleksibilnost, ni nenavadno, da med tehnološkimi potrebami, ki so jih izpostavili, prednjači ravno tablični računalnik. Marsikdo delo od doma opravlja tudi v lokalni knjižnici, kavarni, parku ali na kakšni drugi lokaciji. Med tehnologijo, ki jo ljudje cenijo pri delu od doma, so še računalnik, brezžične slušalke ter ločen monitor. Pri tem pa so jim ključnega pomena tudi dolgo življenje baterije, dobra povezljivost WiFi ter dobra resolucija zaslona.

Priskrbite si vse potrebno za brezskrbno delo od doma s ponudbo BACK TO SCHOOL, ki je v trgovinah Big Bang in Telemach na voljo do 19. septembra.

Kaj torej pri delu od doma najbolj potrebujemo, da bo to čim bolj produktivno in čim manj stresno za nas?

1. Okolje, ki vas navdihuje

Ne glede na to, ali delate v svoji spalnici, kuhinji, dnevni sobi ali pa v lokalu čez cesto, poskrbite, da okolje, v katerem delate, čim bolj spodbuja vašo produktivnost. Doma poskrbite, da boste imeli za svoje delo dovolj miru, redno zračite stanovanje, da boste imeli dovolj svežega zraka, ter poskrbite za redne obroke in hidracijo. Na stene si nalepite nekaj, kar vas k delu spodbuja – najljubše citate, slike ali pa cilj, h kateremu stremite. Če lažje delate v okolici, ki je bolj dinamična, pojdite ven, v lokal ali pa knjižnico, odvisno, koliko hrupa vam pri delu najbolj ustreza.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Da boste lahko v polnosti izkoristili dinamiko dela od doma, vam bo pomagal tablični računalnik Huawei MatePad T10. S svojim elegantnim in kompaktnim 9,7 palčnim HD zaslonom, EMUI 10.11, osemjedrnim procesorjem in naprednim algoritmom bo zadovoljil še tako izbirčnega ljubitelja tehnologije. Tablica ponuja tudi App Multiplier, ki vam omogoča, da imate pri vodoravnem držanju odprti dve okni iste aplikacije.

Čeprav je v ponudbi BACK TO SCHOOL vključen model MatePad T10, lahko v promociji kupite tudi tablične računalnike MatePad T10s in MatePad T8.

2. Rutina

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Čeprav je pri delu od doma prav fleksibilnost tista, ki privlači največ ljudi, je za našo produktivnost še vedno najpomembnejša rutina. Vstajajte in pojdite spat vsak dan ob isti uri, lotite se dela ob približno istem času ter popoldne zaključite z delom, kot bi ga zaključili, če bi delali v pisarni. Tako boste lahko čas, ki ste ga namenili delu, produktivno izkoristili ter se po koncu delovnika odklopili od službenega stresa in skrbi.

Da se boste čim bolje držali urnika ter uživali tako v svojem službenem kot tudi prostem času, bo poskrbel pametni telefon Huawei P40 Lite. Mladostniški in zmogljiv pametni telefon se ponaša s HUAWEI SuperCharge 40 W in baterijo s 4200 mAh, kar pomeni, da bo čez cel dan zdržal z le enim polnjenjem, ne glede na količino klicev, ki jih boste opravili v delovnem času. V prostem času pa vas bodo navdušile kar 4 kamere s podporo umetne inteligence in do 48MP. Sprednja kamera je vdelana kar v 6,4 palčni zaslon, kar omogoča, da je zaslon lahko večji in brez zareze. Ta udoben pametni telefon pa je tudi praktičen – čitalec prstnih odtisov ima namreč nameščen ob strani in tako omogoča takojšnje in priročno odklepanje z eno roko.

Ne zamudite priložnosti: do 19. septembra lahko namreč v ponudbi BACK TO SCHOOL izberete pametni telefon Psmart 2021.

3. Zadihajte

Delo od doma lahko kdaj postane tudi preveč stresno, saj pomanjkanje komunikacije v živo, na katero smo navajeni v pisarni, hitro zamenja (pre)velika množica sestankov, elektronske pošte, klicev ter drugih pozivov prek aplikacij za spletno komunikacijo. Kadar vidite, da vam je vsega preveč, se ustavite, zadihajte in si vzemite čas za sprostitev in prevetritev možganov. Pojdite na krajši sprehod, poslušajte svojo najljubšo glasbo, meditirajte ali pa le vstanite ter naredite kako hitro vajo, da se razbremenite. Na splošno boste veliko bolj produktivni, če med delom redno naredite kratek premor, vstanete, se razmigate in zamenjate svoj položaj.

Ne glede na to, ali se odločite, da boste med premorom meditirali, poslušali glasbo ali pa se sprehodili, vam bodo pri tem prišle prav brezžične slušalke FreeBuds 4i. Ta nov model Huaweievih slušalk se lahko pohvali z neprekinjeno uporabo kar 10 ur. Tako jih lahko uporabljate med delovnim časom za klice ali poslušanje glasbe, med premori in v prostem času pa za meditacijo ali pa ogled kakega videa na družbenih omrežjih. Poleg tega slušalke FreeBuds 4i ponujajo tudi možnost aktivnega odpravljanja hrupa. Ta omogoči tako aktivno zaznavanje in zmanjševanje hrupa iz okolice ter hkrati tudi kristalno čist zvok glasbe. Tega se boste zagotovo še posebej razveselili, ko se bo sosed odločil sredi dneva zvrtati novo luknjo ravno v steno, ki se dotika vaše.

Lahke in udobne slušalke FreeBuds 4i lahko pospravite v vsak žep in odnesete s sabo na vsako športno aktivnost. Njihovo odlično razmerje med kakovostjo in ceno pa potrjuje tudi nagrada Techbox dobra cena.

4. Prava tehnologija

Še tako prijetno okolje, dobra rutina in vsi odmori pa vam nikakor ne bodo koristili, ko se vam bo računalnik sam od sebe že tretjič izklopil ravno sredi elektronske pošte, ki ste jo pisali že celo jutro, ali pa ko bo vaš zaslon obupal nad življenjem ravno tedaj, ko boste za poročilo primerjali deset različnih dokumentov. Brez dobre tehnične podpore pri delu od doma pač ne gre. Zato poskrbite, da sta vaš računalnik in zaslon v najboljši formi, da bo delo od doma mala malica.

Huawei | Avtor: Huawei Huawei

Pri tem vam bo v pomoč zmogljivi osebni računalnik HUAWEI MateStation S s procesorjem AMD Ryzen™ 4600G z grafičnim čipom Radeon™, ki deluje hitro ne glede na to, kaj od njega zahtevate. Računalnik ima delovni pomnilnik DDR4 s frekvenco 3200 Hz za še hitrejše delovanje in nadgradljiv sistem z različnimi režami za razširitve. Ima tudi procesor, ki je dovolj tih, da vas njegovo delovanje ne bo motilo ne med delom ne med spanjem. Seveda pa brez zaslona ne gre. Huawei Zaslon z diagonalo 23,8 palcev bo za vas prava izbira, saj so barve na zaslonu FullView zaradi 72 % barvne lestvice NTSC2in kontrastnega razmerja 1000 : 13 žive in natančne. Zaslon je s strani TÜV Rheinland certificiran za zmanjšanje škodljive modre svetlobe in odpravljanja utripanja, pohvali pa se lahko tudi z VESA standardom, ki omogoča gibljivo namestitev po vaši meri.

Celotna ponudba BACK TO SCHOOL je na voljo le še do 19. septembra v trgovinah Big Bang in Telemach. Ne zamudite izjemne ponudbe, ki vam bo delo od doma olajšala v vseh pogledih. 

Sorodne novice