Uporabno
2771 ogledov

Ali so pametni telefoni res tako pametni, kot pravijo?

Samsung Samsung
Vrsto let se nas drži ideja, da so pametni telefoni bistveno pametnejši od nas. Le malokdo pa se vpraša, kako inteligentni pravzaprav so in zakaj jim sploh pravimo, da so pametni. Mobilni telefoni so čez noč postali več kot samo sredstvo za opravljanje telefonskih klicev. Zdi se, da so vedno korak pred nami. Pa so res ali se nam samo zdi?

Povprečen uporabnik telefona na njem preživi približno 2 uri in 54 minut na dan. Očitno je res nekaj na teh napravah, brez česar ne moremo živeti. Na pametnem telefonu lahko preverimo vse – od vremena v Indoneziji, voznih redov v Londonu pa vse do obratovalnih časov v Ljubljani. In kar je najbolj pomembno – v njem hranimo tudi nekatere pomembne informacije, bodisi spomine iz preteklih praznovanj, bančne podatke, koledarček dejavnosti in nepogrešljive kontakte. Z razponom tehnologije in z vedno večjo uporabo pametnih telefonov so se na delo podali tudi nepridipravi, ki prežijo za našimi informacijami in denarjem.

Samsung | Avtor: Samsung Samsung

Ali nas telefon res lahko zavaruje pred nepridipravi?

Pametni telefoni so dandanes že tako dovršeni, da se lahko povsem sami branijo pred nepridipravi. Obstaja več načinov, kako se zavarovati, a nedvomno je eden najboljših Samsung Knox sistem. Gre za varnostno platformo, ki je vgrajena v Samsung mobilne naprave. Zagotavlja zaščito od procesorja naprej, kar pomeni, da bodo zaupni in občutljivi podatki ostali na varnem povsod, kamor vas ponese življenje. Z dotičnim sistemom lahko napravo zaščitite na vseh ravneh in v realnem času. 

Danes se že več kot 15.000 podjetij širom sveta za zaščito in upravljanje svojih naprav Samsung zanaša na Knox sistem. Zaradi njegovih neprimerljivih standardov je to platforma, za katero se odločajo tudi vlade in vojske po vsem svetu.

 

Kaj vse zmorejo pametni telefoni?

Pametni telefoni zmorejo veliko več kot zgolj varovati dragocene podatke. V prvi vrsti so bili resda namenjeni klicarjenju, danes pa je njihova glavna vloga postala zabavanje uporabnika. In ker življenje ne miruje, velja najlepše dogodke ujeti v objektiv. Zadnjih nekaj let so fotoaparate in videokamere zamenjale kamere na telefonih. Kakovost fotografij je bila včasih vprašljiva, danes pa je nemalokrat enaka ali celo boljša od profesionalnih aparatov. 

Kamera Samsung Galaxy S22 serije je pravi fotografski komplet, ki se za piko na i tudi prilega v žep, kar pomeni, da je z vami lahko vedno in povsod. Trojna glavna kamera in kamera za selfije ponujata uporabniku inovativno strojno in programsko opremo, s katero lahko posnamete celo galerijo neverjetnih vsebin. Na zadnji strani pametnega telefona se nahajajo kar tri kamere – 12 MP ultraširoka kamera, ki razširi vaše vidno območje, 50 MP kamera, s katero boste lahko posneli najboljše nočne posnetke, ter 10 MP telefoto kamera s kar 3-kratno optično povečavo, s katero ni nič predaleč. Na sprednjem delu telefona pa se nahaja 10 MP selfi kamera, ki z lahkoto ujame vaš najboljši kot.

Samsung Galaxy S22 | Avtor: Samsung Samsung

Najboljše stvari se običajno zgodijo ponoči

Ker se najboljše stvari običajno zgodijo ponoči, Samsung Galaxy S22 serija omogoča tudi nočni način zajemanja fotografij oziroma Nightography. Samodejna hitrost okvirjev prilagodi hitrost sličic vaši okolici, super nočna rešitev pa odpravi hrup posameznega okvirja za visokokakovostne živahne posnetke bodisi na soncu ali pod zvezdami. Za piko na i pa pametna kamera povsem samodejno zazna temo in se pripravi na kakovostno fotografiranje in snemanje v še tako težkih razmerah. Takrat na delo skoči 23 % večji senzor pikslov. Dotični piksli se nato zberejo v skupine, ki formirajo en večji piksel, kar privede do bistveno boljše osvetlitve ter svetlejše fotografije oziroma videoposnetka.

Glede na to, da na telefonu preživimo večji del našega dneva, nemalokrat pa ga s seboj vzamemo tudi v nočno življenje, je pomembno, da ima tudi kakovostno in dolgotrajno baterijo. Baterija v telefonih Samsung Galaxy S22 seriji lahko zdrži tudi več kot en dan, kar je kot nalašč za nočne ptice. Izboljšana UI se prilagodi vašemu načinu uporabe telefona in mu tako pomaga zdržati čim dlje časa.

Samsung Galaxy S22 | Avtor: Samsung Samsung

Privlačen kot še nikoli prej

Telefona Samsung Galaxy S22 in S22+ sta na voljo v več različnih barvah. Tokrat prevladujejo povsem klasični odtenki – osupljiva fantomsko bela, privlačna zelena, nežno rožnato zlata ali klasična fantomsko črna. Izbira resda ni enostavna, vendar naj vas potolažimo – nobena ni napačna.

Samsung Galaxy S22+ | Avtor: Samsung Samsung

Zaslon Galaxy S22 telefona meri 15,3 cm (6,1 inča), Galaxy S22+ telefona pa 16,6 cm (6,6 inča), kar je kot nalašč bodisi za igranje igric ali gledanje vaših najljubših serij. Gre za pametni dinamični AMOLED 2X zaslon z Vision Booster tehnologijo, ki vključuje super tekočo tehnologijo s 120 Hz, ki se prilagodi in osveži pri stopnji med 48-120 Hz glede na vsebino. Zaslon Galaxy S22 doseže do 1300 cd/m2, Galaxy S22+ pa odlikuje najsvetlejši zaslon do zdaj – s kar 1750 cd/m2.

Zasloni pametnih telefonov so nesramno krhki, saj nekateri lahko počijo ali se odkrušijo že ob najmanjšem udarcu. Prav zato se je Samsung odločil, da novo serijo telefonov ponese na višji nivo. Opremil jih je s poliranim Armor aluminijastim okvirjem, ki deluje kot ščit, sprednja in hrbtna stran pa sta opremljeni s trpežnim Corning® Gorilla® Glass Victus® + steklom

Samsung Galaxy S22 | Avtor: Samsung Samsung

Poskrbite za zabavo tudi takrat, ko ste v službi

Več kot očitno je, da Samsung nikoli ne spi, saj noč in dan skrbi za inovacije in z njimi razvaja svoje uporabnike. Tokrat predstavlja tudi novi Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, ki je opremljen z razširjenim 17,3 cm (6,8-inčni) zaslonom in kinematografskim razmerjem zaslona 19,3 : 9 za kar najbolj realistično izkušnjo gledanja. Je kot nalašč za vse, ki si želite vrhunske izkušnje mobilnega igranja iger, saj je opremljen z najhitrejšim 4 nm procesorjem, dolgotrajno baterijo in velikim pomnilnikom

Samsung Galaxy 22 Ultra | Avtor: Samsung Samsung

Drznite si postavljati nove trende z novimi barvnimi toni bordo rdeče ali zelene. Ali pa izstopajte s subtilno fantomsko belo ali morda celo fantomsko črno. Te prefinjene in brezčasne barve še dodatno poudarijo elegantno obliko serije Galaxy S22.

 

Galaxy S22 Ultra 5G je prvi model Galaxy S serije z vgrajenim S Pen pisalom. Z natančno konico in nizko latenco je vsak premik pisala enak, kot bi pisali na papir. Ko končate s pisanjem, lahko telefon upravljate tudi z zračnimi dejanji prek tehnologije Bluetooth. Ko zaključite z delo, S Pen pisalo enostavno vrnete v telefon, kjer se bo napolnil.

Samsung Galaxy S22 Ultra | Avtor: Samsung Samsung

S Pen pisalo ima ogromno prednosti. Njegova natančnost bo vaše zapiske spremenila in jih preobrazila v prave mojstrovine. Ročno pisavo lahko spremenite v besedilo za dobro berljive opise v Samsung Notes aplikaciji ali pa videom dodajate animacije in razgibate svojo ustvarjalnost. Kaj torej pravite? Ali so pametni telefoni res tako pametni, kot pravijo?

Samsung Galaxy S22 Ultra | Avtor: Samsung Samsung

Samsung promocije za zveste uporabnike

Da bi Samsung še bolj razvajal svoje uporabnike, je za njih pripravil dve vrhunski promociji. Prva je šestmesečna brezplačna preskusna različica OneDrive s 100 GB prostora za shranjevanje v oblaku, ki je na voljo za uporabnike Galaxy S22 , S22+ ali S22 Ultra 5G. Po pretečenem brezplačnem poskusu se naročnina v mesečno plačljivo naročnino podaljša samodejno v skladu z določili in pogoji storitve Google Play. Dotično naročnino je mogoče prekiniti kadarkoli. Ponudba je na voljo do 31. januarja 2023.

Druga promocija se izvaja na vsem dobro znani platformi YouTube, zato ji rečemo tudi YouTube promocija. Gre za brezplačno 4-mesečno preizkusno obdobje za YouTube Premium, ki pa je na voljo vsem uporabnikom v Sloveniji, ki kupijo in aktivirajo Samsung Galaxy S22 (S22, S22+, S22 Ultra) do vključno 1. marca 2023. Ponudba je na voljo samo uporabnikom, ki trenutno niso naročeni na storitev YouTube Premium, YouTube Music Premium ali Glasba Google Play, še niso bili naročeni na storitev YouTube Premium, YouTube Music Premium ali Glasba Google Play ali še niso sodelovali v preizkusu storitve YouTube Premium, YouTube Music Premium ali Glasba Google Play.