Uporabno
146 ogledov

Iščete primerno nepremičnino? Ne delajte teh napak

arhiv Habit
Prodaja, nakup, zamenjava, najem in oddaja stanovanja ali hiše so posli, ki se jih v življenju ne lotimo prav pogosto. Gre za velike življenjske spremembe, ki so običajno povezane s stresom, negotovostjo, tudi z nezadostnim poznavanjem nepremičninskega trga in pravno-formalnih zahtev, ki vladajo na njem, nenazadnje s pomanjkanjem časa. In kakšna je lahko rešitev?

V nepremičninskih poslih se lahko skriva veliko pasti, ki jih ne poznamo oziroma nanje niti ne pomislimo, saj z njimi največkrat sploh nimamo izkušenj. To lahko hitro vodi do napačnih odločitev, ki jih lahko sprejmemo pri katerem koli nepremičninskem poslu, te pa imajo lahko velike finančne in pravne posledice, ki jih je kasneje težje reševati in odpraviti, vplivajo pa tudi na našo kakovost bivanja.

Manj stresa in skrbi z nepremičninskim posrednikom

Prav zato se veliko posameznikov, ki kupujejo ali prodajajo, najemajo ali oddajajo, razmišljajo o zamenjavi, ker jim je dom postal prevelik ali premajhen, odloči posel speljati s pomočjo nepremičninskega posrednika. Ta naj bi olajšal iskanje primerne rešitve ter zagotovil varnost posla in njegovo sklenitev.  

 | Avtor: arhiv Habit arhiv Habit
Prednost nepremičninskega posrednika je skratka ta, da za vas ne bo zgolj iskal primerne nepremičnine in vam organiziral ogledov, temveč bo za tisto, ki vas res zanima, preveril tudi vse njene pravne vidike, kasneje pripravil prodajno pogodbo in vam pomagal speljati celoten postopek nakupa. S tem boste prihranili precej časa, pogosto tudi živcev, prihranjenega vam bo vsaj nekaj stresa, predvsem pa boste pravno varni, torej ne boste kupovali mačka v žaklju.

Izbira pravega posrednika ni lahka

A tu se pojavi novo vprašanje. Kako oziroma katerega nepremičninskega posrednika izbrati, saj jih je na trgu res veliko. Izkušnje tistih, ki so že šli skozi proces nepremičninskega posla s posredniki, pa niso vedno najboljše. Nasprotno, lahko so celo zelo slabe.

Pri izbiri zaupanja vrednega nepremičninskega posrednika ne gre drugače, kot da preverite njihove reference in poiščete nasvet tistih, ki so z njimi že poslovali. Preverite, koliko znanja imajo z nepremičninskim posredovanjem in ali je to njihova edina dejavnost ali pa morda izkušnje o nepremičninah nabirajo še na kak drug način.

Dodatne izkušnje z nepremičninami so dobrodošle

Klasični nepremičninski posrednik bo poskrbel za stik prodajalca in kupca ter s provizijo zaključil posel. V podjetju Habit pravijo: “Nepremičninsko posredovanje mora biti precej več kot le to. Pri nas je posel zaključen takrat, ko je stranka resnično zadovoljna. Ob tem naj poudarimo, da smo tudi sami lastniki nepremičnin in nam ni vseeno, kdo uporablja našo nepremičnino. Vsled tega se vedno izredno potrudimo za sklenitev pogodbe, pri kateri posredujemo.”

Njihova zagnanost in strokovnost izhajata iz izkušenj, ki ju imajo na področju upravljanja z nepremičninami. Podjetje Habit se že od leta 1991 namreč ukvarja z izvajanjem celovitih rešitev s področja upravljanja stavb. So drugi največji upravnik večstanovanjskih stavb v Sloveniji. Upravljajo jih 1200, v katerih je 35.000 enot.  

 | Avtor: arhiv Habit arhiv Habit
“Ker se zavedamo, da z upravljanjem vaših nepremičnin skozi leta pridobivamo veliko izkušenj in z vašimi stavbami skupaj »dihamo« in praktično poznamo vse njihove detajle, menimo, da je to velika prednost tudi pri posredovanju na trgu nepremičnin. Te upravljamo strokovno, odgovorno in želimo si, da bi nam ljudje na podlagi tega zaupali tudi, ko bi se odločali za prodajo, oddajo ali prenovo stanovanja,“ so prepričani v podjetju Habit.

Več kot le klasične storitve posredovanja

Poleg klasičnih nepremičninskih storitev strankam zagotavljajo še precej več:

  • odkup vaše nepremičnine,
  • ureditev financiranja z našimi partnerskimi bankami,
  • izdelavo cenitvenih poročil pri prodaji in bančnih poročilih,
  • izdelavo tlorisov, fotografij in video predstavitev nepremičnin,
  • izdelavo energetskih izkaznic,
  • pripravo vseh vrst pogodb in pomoč pri izpeljavi davčnih in drugih upravnih postopkov,
  • pavne storitve kot so vpis v ZK, etažiranje, preverjanje dejanskega stanja nepremičnine,
  • svetovanje o obratovalnih stroških v večstanovanjskih stabah. 

Habit | Avtor: Habit Habit

Svetovanje za bolj gospodarno izbiro doma

Med svojimi storitvami pa izpostavljajo še svetovanje in pomoč pri zamenjavi nepremičnine, da bo ta kar najbolj gospodarna. V trenutni energetski krizi in s tem povezanim višanjem življenjskih stroškov, opažajo, da bivanje za marsikoga ni več ugodno in udobno. Predvsem tistim, ki živijo sami v velikih stanovanjih, želijo pomagati do bolj kakovostnih in finančno vzdržnih rešitev.

Pri tem imajo v mislih predvsem pomoč pri zamenjavi prevelikega stanovanja za manjšega, ali zamenjavo stanovanja v višjih nadstropjih s stanovanjem v pritličju, ob tem pa verjamejo, da bi jim lahko z obojestranskim zaupanjem uspelo te težke odločitve za posameznike olajšati.

Poleg klasičnega posredovanja nudijo tudi storitve inženiringa, mednje spadajo vzdrževanje nepremičnin, gradbena dela, elektroinštalacijska dela, opremljanje, varovanje, ki jih speljejo v zaključenem projektu. Tako stranki pričarajo dom, v katerega se uporabnik storitev vsak dan z veseljem vrača.