Uporabno
3529 ogledov

Izberite pravo kopalniško pohištvo

Dom24 Dom24.si
Se lotevate izgradnje ali prenove kopalnice? Veliko ljudi navdih išče na različnih spletnih mestih, vendar ko se odloča za kopalniško pohištvo in opremo, nikjer ne najdejo izdelkov, ki bi bili vsaj malo podobni tistim, iz katerih so črpali navdih. Nikar se ne sprijaznite s kompromisom. Priporočamo vam, da si vzamete čas za premislek in pogledate širšo ponudbo. Pri tem morda naletite tudi na pohištvo za kopalnico trgovine dom24.si.

Prenova kopalnice: Katero kopalniško pohištvo izbrati?

Čeprav med kopalniškim pohištvom največkrat pomislimo na samostojne omarice in omarice z umivalnikom, pa lahko k temu priključimo še ostalo sanitarno keramiko - umivalnike, straniščno školjko, kad, bano, bide ipd. Brez umivalnika, wc školjke in enote za umivanje ne bo šlo, seveda pa glede na vaše potrebe, razpoložljivi prostor in instalacije lahko v kopalnico umestite še druge elemente kot so dodatne omarice za shranjevanje, bide in kopalno kad.

Dom24 | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Viseče pohištvo ali na tleh?

Zadnjih nekaj let je ključni trend pri opremljanju viseče kopalniško pohištvo. To pomeni, da kopalniška omarica z umivalnikom, samostoječa omarica ali wc školjka nimajo stika s tlemi, temveč so pritrjene neposredno v steno. Ne samo, da takšna izbira pohištva izgleda veliko bolj moderno in elegantno, tudi čiščenje je veliko bolj enostavno. Prednost takšnega pohištva je tudi, da ga lahko montirate na poljubno višino, ki ustreza vam, pod njimi pa pridobite dodatni prostor za shranjevanje. 

Dom24 | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Kakšno barvo izbrati?

Največkrat je sanitarno pohištvo bele barve, belino pa se razbija z različnimi materiali in barvami kopalniškega pohištva in keramike. Posebej priljubljene kombinacije v zadnjem času so naravni les, marmor, beton in kamen. Seveda je izbira kopalniškega pohištva v veliki meri odvisna tudi od barve, materiala in vzorca talne in stenske keramike. Naše priporočilo je, da nikoli ne uporabite več kot treh različnih barv.

Dom24 | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Kaj pa dodatki?

V kolikor ste omejeni z izbiro kopalniškega pohištva ali sanitarne keramike, lahko nekaj življenja in občutka za estetiko vnesete s kopalniškimi dodatki, kot so armature, ogledalo, osvetlitev, pripomočki … Že res, da je kromirana armatura najbolj običajna, cenovno ugodna in enostavna za vzdrževanje, vendar če vam je všeč črna barva ali baker, naj cena ne bo ovira. Z velikim ogledalom lahko majhen prostor optično povečate, za njim pa se lahko skriva tudi priročna omarica. Osvetlitev v kopalnici je bistvenega pomena, poleg stropne luči obvezno namestite še kakšno pri ogledalu.

Dom24 | Avtor: Dom24.si Dom24.si

Kam po kvalitetno kopalniško pohištvo?

Naveličani velikih trgovin s pohištvom, ki preigravajo eno in isto ponudbo, videno že neštetokrat? Obiščite spletno trgovino dom24.si, kjer na enem mestu najdete trendovsko in moderno pohištvo za vaš dom in kopalnico. Nudijo vam že sestavljene kopalniške bloke kot tudi samostojne kopalniške omarice, ogledala, lučke in umivalnike.