Uporabno
3843 ogledov

Izbor petih hrvaških plaž za obisk z ladjo

Boataround Boataround
Verjetno so redke izjeme, ki v letošnjem poletju ne bodo vsaj nekaj dni preživeli na hrvaški obali. Ker bi vsi radi našli idealen košček plaže, smo za vas pripravili nekaj priporočil, da boste tudi sami lahko uživali v eni od lepših plaž pri naših južnih sosedih.

Sicer pa verjamemo, da imate tisti, ki že več desetletij obiskujete hrvaško obalo izbran svoj najljubši košček hrvaškega morja. Ne glede na to pa vam svetujemo, da si prav letos vzamete nekaj več časa in svobode za raziskovanje plaž, ki jih je najbolje doseči preko morja.

Na ta način se lahko izognete gneči, ki nastane na regionalnih in krajevnih cestah, ko se kopalci odpravljajo in vračajo iz plaže. Vse najlepše plaže Hrvaška lahko obiščete tudi z morske strani. Pri obisku plaže z morja boste lahko uživali tudi v drugačnih panoramah in prijetnemu zvoku morskih valov. Spodaj vam tako predstavljamo naš izbor petih hrvaških plaž za katere menimo, da bi jih bilo vredno obiskati.

Boataround | Avtor: Boataround Boataround

Prvič, vsi, ki se odpravljate na počitnice kot družina z majhnimi otroki, boste seveda iskali plažo, ki je primerna za vaše najmlajše. Najlepše plaže za otroke Hrvaška se lahko obišče tudi s pomočjo najetega čolna ali ladjice. Na ta način bodo otroci doživeli pravo poletno dogodivščino. Ena od teh se nahaja na otoku Rab v okolici kraja Lopar. Gre za priljubljeno in eno od največjih plaž na otoku, ki je več desetletij že med najbolj obiskanimi plažami. To je rajska plaža, ki je dolga skoraj dva kilometra, zato ne bi smeli imeti prevelikih težav pri iskanju nekoliko manj obljudenega kotička. Zaradi peska in čiste vode pa je to pravi raj za vse družine z otroki.

Druga, po našem mnenju, obiska vredna plaža se nahaja na otoku Mljet. Plaža Mala Saplunara je pravi skriti biser otoka. Kot že samo ime pove, gre za manjšo peščeno zalivsko plažo, ki jo v okolici obdajajo borovci. Tudi v poletnih mesecih ni pretirano obiskana, če pa jo obiščete iz morja, se boste izognili še tistim turistom, ki so se do plaže pripeljali po kopnem. Nedvomno sodi med najlepše peščene plaže Hrvaška.

Tretja plaža iz našega seznama se nahaja v Istri. Kakor verjetno veste predstavlja isterski polotok idealen kraj za preživljanje dopusta. Med najlepše plaže Hrvaška Istra se uvršča plaža Plava laguna. Ta se nahaja v bližini Poreča. Ta prodnato-kamnita plaža ponuja nešteto možnosti za kopanje. Izbira je še toliko večja, če se do plaže pripeljete s plovilom. Tako se boste lahko zasidrali na mestu, kjer je najmanj obiskovalcev.z

Boataround | Avtor: Boataround Boataround

Četrta na našem seznamu je plaža Divna, ki se nahaja na Pelješcu. Gre za eno najlepših prodnatih plaž s kristalno čisto vodo. Najlažje bo da se odločite za najem plovila na Hrvaškem in se do plaže odpravite s svojim čolnom. Plaža Divna tako lahko predstavlja idealno postajo za osvežitev, ko ste na poti iz Dubrovnika v Split ali obratno. Če bi radi doživeli še nekoliko pristnejšo pustolovščino, se lahko v bližini te plaže tudi sidrate in prenočite. Tako boste lahko s palube opazovali čudovit sončni zahod ter se zbudili s prečudovitim sončnim vzhodom.

Za vse, ki radi uživate na naravnih plažah pa je v bližini Makarske na voljo tudi nudistična Nugal plaža. Krasi jo čudovit zalivček prodnate plaže, ki je obdana z visokimi klifi in zelenjem borovcev. Tukaj boste lahko uživali v nekoliko večji zasebnosti, saj je dostop s kopnega nekoliko težji. Sedeva pa ta plaža ni primerna za vse saj se zaradi golote nekateri tu ne počutijo lagodno. Če ste med njimi vam priporočamo, da se raje odločite za katero drugo plažo s seznama. V Kolikor pa z goloto nimate težav bo to idealni naslov za kopalne avanture na Hrvaškem.

8