Uporabno
3298 ogledov

Kako izbrati primerna oblačila in čevlje za fitnes?

Intersport
1/3
Intersport
Ponudba oblačil in obutve za fitnes je izredno pestra. Pogosto smo soočeni z dejstvom, da ne vemo točno, kaj in kako bi pravzaprav izbrali. V ospredju naj bo vedno funkcionalnost in material. Predvsem je tudi pomembno, da se v oblačilih in čevljih počutimo dobro in nas med telovadbo ne ovirajo, zato morajo biti tudi prave velikosti.

Ponudba oblačil in obutve za fitnes je skorajda nepregledna. Pogosto tudi ne vemo, kaj je sploh pomembno pri izbiri in se osredotočimo na napačne podrobnosti, npr. barvo, vzorec ali ceno. V ospredju pa naj bo vedno funkcionalnost in material. Predvsem je tudi pomembno, da se v oblačilih in čevljih počutimo dobro in nas med telovadbo ne ovirajo.

Ženska vesela PROMO Uporabno 5 TOP rekvizitov, ki jih je dobro imeti doma

Pri oblačilih pazite na …

Intersport | Avtor: Intersport Intersport
Pri izbiri oblačil za fitnes bodite v prvi vrsti pozorni na material. Sodobna oblačila za fitnes so iz materialov, ki s svojo posebno sestavo odvajajo znoj od telesa. Zelo priljubljena je kombinacija iz poliestra in elastana, ki je prijetna in mehka na dotik. Mnoga oblačila za fitnes so tudi mrežasta, kar poskrbi za dodatno zračnost.

Za ženske je obvezno oblačilo med vadbo tudi primeren športni nedrc, ki skrbi za podporo prsi. Nedrci poskrbijo za zmanjševanje nelagodnja zaradi premikanja prsi med vadbo in tako tudi zmanjševanje možnih bolečin. Poleg tega občutno upočasnuje povešanje. V preteklih letih so športni nedrci postali tudi neke vrste modni dodatek, ki ga športnice in rekreativke pogosto nosijo kar samostojno.

Oblačila za fitnes naj bodo udobna in nekoliko ohlapna, a ne preveč ohlapna, da bi vas pri fitnesu ovirala. Preozka oblačila lahko v najhujšem primeru povzročijo težave s pretokom krvi ali dihanjem. Če želite nositi oprijeta oblačila izberite elastična, ki se bodo popolnoma prilagajala vašemu telesu. Taka oblačila predvsem priporočajo za vadbe kot sta joga in pilates.

Intersport | Avtor: Intersport Intersport

Katere "superge" so prave?

Pri izbiri obutve za fitnes oz. katerokoli rekreacijo bodite vedno pozorni na to, katere lastnosti čevljev vam bodo olajšale gibanje – pri dvigovanju uteži potrebujete predvsem dober oprijem, pri vodenih vadbah, kjer se boste veliko premikali in skakali, potrebujejo vaša stopala dodatno podporo, če boste večino časa na tekalni stezi pa se je najbolje odločiti kar za čevlje za tek.

Intersport | Avtor: Intersport Intersport
Tudi pri obutvi pa je pomembno predvsem, da je udobna, se v njej počutite dobro in vas ne bo ožulila. Za lažjo izbiro pravilnih superg je priporočljiv obisk v specializirani trgovini, kjer vam bodo lahko svetovali in s sodobnimi napravami natančno izmerili vaša stopala.

Na oddelku obutve v prenovljeni poslovalnici Intersport Šiška v Ljubljani vam bodo z veseljem svetovali pri nakupu nove športne obutve. V testnem kotičku vam bodo s pomočjo naprednega merilnika stopal Safesize izredno natančno izmerili stopala in vam na osnovi meritev predlagali najboljšo rešitev.

Intersport Promo Zanimivo Najsodobnejša športna trgovina v Sloveniji