Uporabno
2029 ogledov

Odskočna deska za kariero

Karierni sejem Mojedelo.com
Toliko priložnosti za poskok v karieri! Ugledna slovenska podjetja še nikoli niso tako intenzivno iskala novih sodelavcev kot letos. Na kariernem sejmu MojeDelo.com v Cankarjevem domu se bo, 21. oktobra, prestavilo kar 60 podjetij in prisluhnilo vprašanjem obiskovalcev. Izjemni predavatelji bodo govorili o nadarjenosti, prvem delu, karieri po 40. letu starosti, o idejah, ki so postale izdelki ter o pomembnosti vztrajanja. O slednjem bo govoril tisti, ki ve, kako pomembno je vztrajati: Zmago Sagadin, ki je v svoji uspešni dolgoletni karieri doživel tako vzpone kot padce.

Vztrajnost in predanost sta ključna

Karizmatični trener in selektor, ki zmago nosi že v svojem imenu, ima v svojih vitrinah 25 državnih in mednarodnih lovorik, kar devetkrat pa je bil izbran tudi za slovenskega trenerja leta. "Sem eden tistih srečnežev, ki celo življenje dela to, kar ima rad," ugotavlja Zmago Sagadin in nadaljuje, "nisem vedno zmagoval, nikakor pa nisem nikoli odnehal in zato sem bil uspešen." Na predavanju bo pokazal, da se z vztrajnostjo in predanostjo daleč pride, kar zagotovo velja tudi pri iskanju službe.

Karierni sejem | Avtor: Mojedelo.com Mojedelo.com

Intelekt ni le inteligenca ali inteligenčni količnik

"Pravzaprav je ravno nasprotno," pojasnuje Katja Ujčič strokovnjakinja na področju terapije za nadarjene, "je orodje človeškega uma, ki nam pomaga analizirati in deliti. Resnična nadarjenost prinaša nove ideje, nova spoznanja, nove umetnosti, nove izume in presega intelekt. Resnična nadarjenost je povezovanje in združevanje na novo, izvirno."
Strokovnjakinja za talente bo razložila, kako lahko gradimo kariero na podlagi talentov in tako najdemo zaposlitev, ki nam je pisana na kožo.

Karierni sejem | Avtor: Mojedelo.com Mojedelo.com

Po nove izkušnje in priložnosti

Pripravite življenjepise in vprašanja za več kot 60 priznanih slovenskih delodajalcev, med njimi bodo Krka d.d., Gen-I d.o.o., Ikea d.o.o., BOSCH REXROTH d.o.o., Coca-Cola HBC Slovenija, Lidl d.o.o., Petrol, d.d., Kolektor d.o.o., Iskra d.o.o., Nova KBM d.d. in mnogi drugi.

Karierni sejem | Avtor: Mojedelo.com Mojedelo.com
Kaly Kolonič bo spregovorila o skrbno varovanih tehnikah za urjenja spomina, ki jih uporabljajo najuspešnejši ljudje na svetu. O tem, da je dolgčas lahko kreativen, bo spregovorila prof. dr. Eva Boštjančič. Mlade podjetnike pa bo nagovoril David Arnež in pojasnil, kako iz poslovne ideje ustvariti sanjsko službo. Na brezplačnih delavnicah pa bodo obiskovalci odkrili orodja, ki lahko spremenijo pogled na kariero in njen razvoj, HR svetovalci pa bodo na voljo za vprašanja in usmeritve.

Program kariernega sejma si oglejte TUKAJ.