Uporabno
133 ogledov

OMV je skupaj s svojimi člani Kluba zvestobe v samo enem mesecu izravnal 2.500 ton emisij CO2

OMV OMV
► OMV znova vabi člane svojega Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE, da svoje točke namenijo za izravnavo emisij ogljikovega dioksida, ki ga ustvarimo med vožnjo ► V prvem mesecu kampanje je bilo izravnanih že 2.500 ton emisij CO2

OMV Slovenija te dni ponovno vabi člane svojega Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE, da sodelujejo v še vedno trajajoči kampanji za unovčenje točk zvestobe za izravnavo emisij ogljikovega dioksida, ki se ustvarijo med vožnjo.

Emisije ogljikovega dioksida v višini 2.500 ton so bile izravnane že v prvem mesecu kampanje

OMV | Avtor: OMV OMV

Kot člani kluba zvestobe lahko posamezniki unovčijo poljubno število točk zvestobe, ki jih prejmejo ob vsakem nakupu na bencinskih servisih OMV, za izravnavo ogljikovega dioksida in zmanjšanje ogljičnega odtisa. "Na primer, 30 točk zadostuje za izravnavo emisij pri izgorevanju 32 litrov goriva. Za vsaki dve točki zvestobe, ki jih člani dodelijo za izravnavo ogljikovega dioksida, OMV dodeli dodatno točko in tako prispeva k izravnavi še več emisij," je dejal Robert Dežman, vodja marketinga pri OMV Slovenija.

V samo prvem mesecu akcije, ki traja do konca oktobra, so člani Kluba zvestobe skupaj z OMV Slovenija zbrali več kot milijon točk, kar je dovolj za izravnavo 2.500 ton CO2.

K sodelovanju so vabljena tako podjetja kot posamezniki

OMV | Avtor: OMV OMV

90 odstotkov emisij OMV je posrednih, kar pomeni, da nastanejo pri uporabi izdelkov, ki jih OMV proizvaja in prodaja. To so emisije pri vožnji vozil s fosilnimi gorivi. Poleg prizadevanj celotnega podjetja za preprečevanje in zmanjšanje emisij toplogrednih plinov OMV omogoča in finančno podpira nadomeščanje emisij tudi s kampanjami namenjenimi končnim uporabnikom.

Trenutne kampanje OMV Slovenija so namenjene članom Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE in pa tudi poslovnim uporabnikom prek kartice OMV ClimateNeutral. OMV je namreč združil moči s podjetjem ClimatePartner, enim vodilnih ponudnikov rešitev na področju zaščite ozračja. Letos so za člane Kluba OMV SMILE & DRIVE za izravnavo emisij izbrali preverjen projekt polja vetrne elektrarne Sveti Nikola v Bolgariji, ki letno prihrani kar 300.000 ton CO2. Za lažje razumevanje: to ustreza ogljičnemu odtisu avtomobila, ki prevozi 932 milijonov kilometrov. Letni ogljični odtis povprečnega državljana držav EU27 znaša 8,4 tone CO2, Slovenija pa pri tem spada v povprečje po ogljičnem odtisu posameznega državljana.*

Več informacij

*Vir: ClimatePartner