Uporabno
189 ogledov

Poštne igre navdušile več kot 1700 udeležencev

Poštne igre Nik Bertoncelj
Pošta Slovenije je v nedeljo, 29.5., v Nordijskem centru Planica izvedla Poštne igre 2022. Več kot 1700 zaposlenih se je preizkusilo v več kot desetih različnih športnih aktivnostih, se družilo in prisluhnilo koncertu Tanje Žagar. To so bile prve Poštne igre po sedmih letih.

"Veseli me, da se je na naše vabilo odzvalo tako veliko število zaposlenih, ki so prišli z več kot 30 avtobusi iz vseh koncev Slovenije z ogromno dobre volje. V Pošti Slovenije se zavedamo, da lahko le z zdravim načinom življenja vplivamo na boljše počutje zaposlenih, boljše odnose in lepšo prihodnost. Tudi s krepitvijo družbenih vezi in kolektivnega duha ostajamo boljši v poslu."

(Tomaž Kokot, Generalni direktor Pošte Slovenije)

1/11
Nik Bertoncelj

Po nekaj letih premora je Pošta Slovenije vse zaposlene povabila na druženje, rekreacijo in zabavo. Udeleženci so, kot smo vajeni na dogodkih v Planici, prispeli z avtobusi z vseh koncev Slovenije. Po dveh letih omejitev so se zaposleni v velikem številu odzvali vabilu k druženju in sprostitvi. V zadnjih dveh letih so zaposleni s svojo pozitivno energijo ter zanesljivim delom še posebej izkazali svojo pripadnost podjetju in v času epidemije covid-19 zagotavljali nemoteno delovanje poštne mreže.

Poštnih iger se je udeležil tudi generalni direktor Pošte Slovenije Tomaž Kokot; ki je ob odličnem odzivu poudaril: "Veseli me, da se je na naše vabilo odzvalo tako veliko število zaposlenih, ki so prišli z več kot 30 avtobusi iz vseh koncev Slovenije z ogromno dobre volje. V Pošti Slovenije se zavedamo, da lahko le z zdravim načinom življenja vplivamo na boljše počutje zaposlenih, boljše odnose in lepšo prihodnost. Tudi s krepitvijo družbenih vezi in kolektivnega duha ostajamo boljši v poslu."

Poštne igre | Avtor: Nik Bertoncelj Nik Bertoncelj

Najboljši v različnih športih na igrah so prejeli pokale, ob tem je posebno nagrado prejela udeleženka iger, zaposlena z najdaljšim stažem več kot 45 let. "Z množično udeležbo so zaposleni znova potrdili pripadnost in povezanost v Pošti Slovenije. Zavedamo se, da so tovrstne aktivnosti zelo pomembne tudi zaradi dobre klime in razpoloženja med zaposlenimi. Iger so se kljub nekoliko slabšem vremenu udeležili dobre volje in veselim se že naslednjih iger," je v Planici ocenil član poslovodstva Sebastijan Gostenčnik.

Obuditve tradicije so veseli tudi zaposleni, pravi ena izmed njih: "Mislim, da je bil skrajni čas, da se to druženje spet ponovi. V zadnjih letih okoliščine tega niso dovoljevale, zato smo toliko bolj veseli, kar se kaže tudi v številu udeležencev."

Tradicija športnih iger in srečanj zaposlenih v Pošti Slovenije sega v leto 1998, ko smo izpeljali prve tovrstne igre. Leto kasneje (1999) je Pošta Slovenije na Mariborskem Pohorju izvedla prve zimske športne igre. Letošnja uspešna izvedba po nekaj letih premora napoveduje obuditev tradicije tovrstnih aktivnosti.