Uporabno
122 ogledov

S pospeševanjem prodaje do večjega zaslužka

Uspeh, posel, služba Profimedia
Spoznajte podjetje PKK d.o.o.

V PKK d.o.o. se v osnovi ukvarjamo s pospeševanjem prodaje in pozicioniranjem izdelkov. Smo prvo, pred več kot 20 leti ustanovljeno podjetje za zunanje prodajne rešitve v Sloveniji. Poleg pozicioniranja in pospeševanja prodaje ponujamo tudi organizacijo kakovostnih promocij, degustacij in dogodkov. Sam naziv podjetja združuje tri poglavitne usmeritve našega delovanja, in sicer Profesionalnost, Kvaliteto in Kreativnost. Poleg hitrosti, fleksibilnosti in zaupanja jih z veseljem uporabljamo kot naše glavno načelo pri zagotavljanju storitev.

Več kot 20-letna tradicija

Ravno to nas, poleg več kot 20-letne tradicije in ogromno izkušenj, uvršča v sam vrh v Sloveniji. Smo strokovnjaki na področju organizacije kakovostnih promocij, degustacij in dogodkov. Najboljše rezultate pa dosegamo ravno na področju pospeševanja prodaje ter pozicioniranja. S svojim delom pomagamo malim, srednje velikim in velikim proizvajalcem, dobaviteljem ter trgovcem. Kvalitetno storitev zagotavlja dinamična skupina predanih profesionalcev s področja organizacije, marketinga in prodaje, ki v sodelovanju z ekipo več kot 300 sodelavcev dnevno v več kot 400 trgovinah na področju celotne Slovenije in Hrvaške z inovativnimi rešitvami skrbi za izboljšanje marketinških učinkov trženja storitve in izdelkov. S strokovnim znanjem in izkušnjami smo izdelali inovativne in učinkovite programe celostnega trženja, s katerimi lahko naročniku zagotovimo celoten spekter storitev. Vse od prvih korakov, ustvarjanja kreativne ideje, organizacije pa do dejanske izvedbe projekta, celostne kontrole, poročanja in preverjanja uspešnosti izvedenega projekta.

PKK d.o.o. | Avtor: PKK d.o.o. PKK d.o.o.

Kaj je pospeševanje prodaje?

S pospeševanjem prodaje spodbudimo potrošnika za nakup določenega izdelka ali pa storitve. V ta namen ponujamo različne storitve s katerimi poskušamo izzvati hitrejše in večje nakupe. Ena izmed njih je skrb za police, saj sta dostopnost in urejenost izdelkov glavni pogoj za dobro prepoznavnost vaše blagovne znamke na policah in za dobro prodajo. Tukaj ponujamo tri kategorije storitev – pozicioniranje, merchandising in potniško službo. Preprosto pozicioniranje je najbolj učinkovito v kombinaciji z lastno potniško službo, merchandising pa poleg pozicioniranja vsebuje še naročanje in postavitev v naprej dogovorjenih POS materialov ter potniško službo, s katero lahko popolnoma nadomestite lastno ekipo na terenu. Druga storitev so promocije s katerimi poskrbimo, da v času obilne ponudbe konkurenčnih izdelkov, vaš izdelek zablesti. Ključna točka diferenciacije je ravno podrobna predstavitev izdelkov preko fizične prisotnosti v trgovini.  V ta namen ponujamo našim naročnikom različne načine predstavitve izdelkov, kot so klasične promocije, »živa polica« promocije, degustacije, vzorčenje in organizacije manjših dogodkov. Bodisi znotraj ali zunaj trgovskih centrov. Tukaj velja omeniti tudi orodje, ki je novost na področju promoviranja izdelkov na trgovskih policah – Tokinomo. Z inovativno kombinacijo svetlobe, zvoka in gibanja naš Tokinomo robot pomaga izdelkom, da dosežejo hitrejšo pot v nakupovalno košarico kupcev. 

Poleg opisanih pa ponujamo še storitev, ki je vedno bolj pomembna, ne glede na velikost vašega podjetja. To je storitev zbiranja podatkov. Za preproste in hitre analize uporabljamo orodje SmartSpotter, kjer podatke zbirajo vaši potrošniki. Za podrobne in dolgotrajne raziskave pa uporabljamo lastno ekipo usposobljenih anketarjev in merchandiserjev na terenu. Pri tem si pomagajo z orodjem lastnega razvoja 4SF, ki služi kot orodje za nadzor in pregled opravljenega dela. Sodelavci na terenu preko mobilne aplikacije vnašajo podatke in slike iz vseh dnevnih aktivnosti, ki so pregledani s strani skrbnika in nato posredovani naročniku.

Dodatno delo

Za kvalitetno opravljanje našega dela potrebujemo kvaliteten kader. Le tega nam, zaradi rasti podjetja in konstantnega pridobivanja novih, večji strank, velikokrat primanjkuje. Zato smo vedno na lovu za odgovornimi in zanesljivimi delavci, ki jih zanima področje trgovine in pospeševanje prodaje. Izbirate lahko med delovnimi mesti polnjenje polic, delo na blagajni, promocija/degustacija v trgovini, hostesa/promotorka na dogodkih, pomoč pri prenovi oddelka, pomoč v skladišču, pomoč pri urejanju zunanjega dela v trgovini in še mnogo več…

Uspešni tudi v tujini

Sčasoma se je naš geografski doseg razširil na večino jadranske regije, vključno s Hrvaško in Srbijo.

Leta 2013 smo uspešno izvedli tudi pilotski projekt na območju Hrvaške, s katerim se je začelo tesnejše sodelovanje s tujino. Za zagotavljanje še boljših storitev smo v letu 2015 ustanovili podjetje

PKK Combera s sedežem v Zagrebu. Ponosni smo, da smo s svojim delom, trudom in uspehom leta 2015 postali del Advantage Smollan, edine svetovne organizacije, ki ponuja inovativne prodajne

in tržne rešitve za proizvajalce, distributerje in trgovce. Prednosti so globalna povezljivost, izmenjava dobrih praks in možnost ponujanja enakih storitev na celotnem evropskem ali svetovnem trgu.

Vrhunski tržni rezultati

V PKK zagotavljamo prvovrstne storitve za vrhunske tržne rezultate. Kot sodobno

 in inovativno podjetje dajemo velik poudarek večnemu učenju ter napredku. Zaradi tega sledimo vsem najnovejšim trendom po vsem svetu in izbiramo najboljše za njihovo implementacijo na naših trgih. Naš cilj je ustvariti individualne rešitve s poglobljenim razumevanjem strankinih potreb v zvezi z rastjo, s portfeljem celovitih storitev, ki vključuje trgovsko blago, BTL in tržne raziskave.